Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Een persoon op de knieën die de hand van een ander vast houdtEen persoon op de knieën die de hand van een ander vast houdt
Gidsen
Copywriter
Laatste upate:05/10/2022

BDSM Dynamieken

Inhoudsopgave

Je ontmoet overal mensen:

In de supermarkt, op je werk of op een feestje.

Soms is het een oppervlakkig contact, met anderen deel je al snel je levensverhaal. Misschien ontwikkelen jullie een vriendschap of hoef je elkaar niet meer te zien. Kortom, met iedereen die je ontmoet, heb je een andere dynamiek.

Zo werkt het ook in het universum van BDSM.

Sommige partners brengen je sadistische kant naar boven, anderen zou je weleens willen opjagen als een prooi. En daar gaat het over in deze blog.

Twee lachende mensen staan dicht bij elkaar en raken elkaars bovenlichaam aan

Vind de juiste dynamiek voor jou en je partner

Het vergt geduld om de juiste partner te vinden die speciale chemie te voelen, want het is moeilijk om de natuurlijke dynamiek tussen mensen te veranderen. Sommigen zijn op zoek naar een specifieke dynamiek, terwijl anderen helemaal openstaan voor wat er gaat gebeuren.

Maar vergeet niet dat de dynamiek kan veranderen, naarmate jullie relatie zich ontwikkelt.

Bijvoorbeeld:

"We hebben een 24/7 relatie waarin we regelmatig met age play spelen. Ik ben dan de volwassene die mijn partner verzorgt. Als mijn partner vervelend wordt, komt mijn innerlijke sadist naar boven en dat zorgt voor een hele goede dynamiek tussen ons."

Maar er zijn oneindig veel dominant/ submissive (D/s) dynamieken. Dus hier is een lijst van de meest voorkomende.

Close-up van twee mensen die elkaar bij de onderarmen vasthouden

Dominant en submissive

Vaak draait het in deze dynamiek over controle en macht. De ene partij stuurt het spel en de andere partij geeft de controle uit handen. Dit kan fysiek, mentaal of allebei zijn.

Wanneer je fysiek wilt domineren, kun je je lichaam gebruiken, maar natuurlijk ook je bondage uitrusting of fetisj seksspeeltjes tevoorschijn halen.

Als je liever psychologisch wilt domineren, zou je dit kunnen proberen:

 • Vraag je sub om jou een foto te sturen, elke keer dat ze iets drinken.

 • Met jouw lichaamstaal kun je een bevel geven of ze in de hoek sturen.

 • Je kunt je partner vragen iets te proeven, maar hij of zij mag pas doorslikken als jij toestemming daarvoor geeft.

Top en bottom

Dit is een dynamiek die niet per se te maken heeft met een ongelijke machtsverdeling. Hier draait het meer iemand die leidt en iemand die volgt, of iemand die geeft en iemand die ontvangt.

De term 'Top en bottom' wordt vaak gebruikt in de context van penetratie seks, bondage spel of impactspel (waar tijdens het spel klappen worden uitgedeeld, bijvoorbeeld met een vlakke hand, zweep of een flogger). Het kan ook een minder macht beladen manier zijn om te zeggen "dominant en onderdanig".

Close-up van een persoon die een ander persoon met bondage touw om het bovenlijf vast houdt

Sadist en masochist

Hier hebben we het over mensen die er van genieten wanneer het pijn doet of ongemakkelijk aanvoelt.

Een sadist is iemand die zijn partner graag pijn doet of laat lijden, en een masochist is iemand die daarvan geniet. Het spel hoeft geen ongelijke machtsverdeling te hebben of dominerend te zijn. Het kan zelfs een gelijkwaardig spel zijn, ook al heb je verschillende titels.

Als dit is waar je het meest van geniet, kun je opwindende ervaringen en geweldige interacties beleven, wanneer je de juiste partner vindt voor deze dynamiek.

Meester/Meesteres en slaaf

Bij deze rolverdeling is het duidelijk dat één de macht heeft. De ander behoort toe aan de meester of meesteres en is er om deze te plezieren. Je kunt je daardoor ook meer een object voelen dan een slaaf. Want ook al ben je als mens altijd gelijk, je kunt spelen dat je dat niet bent.

Het kan zijn dat de slaaf niet eens een menselijke status heeft, maar een object is en niets te zeggen heeft. De onderdanige kan bijvoorbeeld een voetenbankje of speelgoed zijn, dat ter beschikking staat van de eigenaar.

Het kan een liefdevolle en warme relatie zijn, maar ook een koud en cynische. Misschien zelfs allebei. Dat mogen jullie zelf bepalen.

Een persoon zit met zijn computer bovenop de rug van een andere persoon die op handen en voeten zit

Dominant en Dondersteen

Dit onderdanige type doet niet zomaar alles wat hem of haar gezegd wordt. De ondeugende sub geniet er van om tegendraads te zijn en daarna flink op de plaats gezet te worden.

Voor sommigen kan het ongelooflijk lekker zijn om brutaal te zijn, te klagen of dwars te liggen. Voor anderen is het de angst voor de dreigende straf die na dit gedrag volgt heel opwindend. Hoe dan ook, er is genoeg contrast dat voor een dynamisch spel kan zorgen.

Close-up van een persoon die een tong uit steekt

Roofdier en prooi

De één vindt het leuk om zijn prooi op te jagen en de ander geniet van het gevoel opgejaagd te worden. Het is niet nodig om te doen alsof je een dier bent, jullie kunnen ook 'jager' en 'opgejaagde' zijn.

Hou je van stoeien? Bijten en krabben? Het gevoel dat er een roofdier achter je aan zit, klaar om je elk moment te pakken is misschien wel het spannendste. Het gaat om de spanning van het spel en de dynamiek die in een oogwenk kan veranderen.

Als prooi ben je de jager misschien flink voor, maar plotseling val je en haalt de jager je in. Als je eenmaal gevangen bent, kun je je nog steeds vrij vechten en zo gaat het spel door totdat je weer wordt neergehaald.

Baasje en huisdier

Bij pet play speelt de onderdanige het huisdier. Bijvoorbeeld een kat, hond, paard of vos, met of zonder oren of staart. De dominant is het baasje van het dier.

Misschien houd je van het gevoel om opgesloten te zitten in een kooi, of vind je het opwindend om uit een voerbak te eten. Het kan ook het liefdevolle gevoel zijn wanneer je geaaid of met de hand gevoerd wordt. Misschien vind je het leuk om te spelen met straf en beloning.

In de wereld van BDSM beslis je zelf hoe seksueel het spel moet worden en of het dat überhaupt moet zijn.

Een persoon in een BDSM-kooi wordt vastgehouden door een andere persoon

Verzorger en kind

De verzorger draagt de verantwoordelijkheid als volwassene, zodat hun partner dit helemaal los kan laten.

Misschien vind je het leuk om je te verkleden, of te doen alsof je een andere leeftijd hebt dan in realiteit. Misschien wil je spelen, kleuren in kleurboeken of een fopspeen gebruiken en op die manier de wereld even vergeten.

Zoals ik al zei, BDSM hoeft niet met seks gepaard te gaan. Het kan een mentaal rustmoment zijn of een goed spel. Als jullie beiden het seksuele aspect verder willen verkennen, vergeet dan niet dat hoezeer jullie je ook verkleden of acteren, dit is een spel tussen instemmende volwassenen.

Switching

Binnen deze dynamiek kun je wisselen van rol en wie dominant is en wie onderdanig. Er is niets dat jou meer of minder maakt dan de ander.

Switching kan gaan om een verschuiving van alle soorten dynamieken, maar draait meestal om de dominante en submissive rolverdeling. Je kunt dus een bepaalde rol spelen, maar toch van verschillende dynamieken houden. Het gaat met name om de partner, het verlangen en de situatie.

Wat er met je partner zal gebeuren, kun je vóór het spel afspreken of je kunt tijdens het spel van koers veranderen.

En wat kun je nu met al deze titels en dynamieken?

Daar kan ik heel kort over zijn:

Close up van drie mensen die aan BDSM seksspeeltjes trekken

Speel met de titels

Misschien heb je voor het eerst van bepaalde titels en dynamieken gehoord en ben je nieuwsgierig geworden? Probeer het dan vooral eens uit!

Zoals ik eerder al schreef, met verschillende partners kun je een andere dynamiek ervaren. Hierdoor heb je de kans om te onderzoeken wat er bij je behoeften en verlangens past. Zolang jij en je partner het erover eens zijn om op verkenningstocht te gaan, is er veel ruimte om te experimenteren met titels en dynamiek.

Probeer het uit en wees eerlijk over wat wel en niet werkt voor jou. Misschien heb je tijd nodig om over de verschillende scenario's na te denken, of kun je ze vrij snel van de lijst schrappen.

Sommige titels en dynamieken zijn nu misschien niet interessant, maar vind je later plotseling heel opwindend of andersom. Dus wees nieuwsgierig en experimenteer zoveel je wilt!

Ga er voor!

Twee mensen staan dicht bij elkaar en raken elkaars bovenlichaam aan

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful