Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Illustratie met verschillende seksstandjesIllustratie met verschillende seksstandjes
Gidsen
Author
Laatste upate:23/04/2023

Seksstandjes: De ultieme gids

Inhoudsopgave

Seks en seksstandjes zijn een beetje als een puzzel met meerdere oplossingen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en eigenlijk houdt alleen je eigen verbeelding je tegen wat betreft de mogelijke oplossingen die je samen met je partner kunt bedenken.

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor seksstandjes, van 'vanilleseks' zoals de klassieke missionaris, tot meer kinky versies met BDSM-speeltjes en Kama Sutra houdingen die je lijf en je flexibiliteit op de proef stellen.

Goede seksstandjes: Waar kun je het beste beginnen?

Seksuele voorkeuren zijn zeer persoonlijk en elk lijf is anders. Daarom is het ook zo belangrijk om af en toe eens iets nieuws te proberen. Je zou misschien kunnen beginnen met een nieuwe seksuele positie, of met een seksstandje dat lijkt op een standje waarvan je al weet dat je het fijn vindt.

Of als jij en je partner echt van een bepaald soort seks houden, bijvoorbeeld anale seks, begin dan met een nieuw standje binnen dat genre. Of doe gewoon eens iets totaal anders dan normaal en kijk hoe dat bevalt. En vergeet niet dat lachen ook een manier is om de intimiteit te vergroten en jullie dichter bij elkaar te brengen.

Sommige seksstandjes kunnen fysiek uitdagend zijn en bewegingen omvatten die mogelijk lichte verwondingen kunnen veroorzaken. Als je aan iets uitdagend begint, is het belangrijk om langzaam te beginnen en voortdurend bij elkaar te checken of alles in orde is. Als een bepaalde sekspositie voor een van jullie of voor jullie allebei niet werkt, kun je altijd een ander standje proberen.

En dan is het nu tijd voor de seksstandjes!

Er zijn oneindig veel seksstandjes, en het is eigenlijk alleen je eigen verbeelding die je tegenhoudt.

We kunnen hier geen volledige lijst geven, en we kennen zeker niet alle seksstandjes die koppels over de hele wereld ooit hebben bedacht, maar hier volgt wel een selectie van de meest populaire standjes in verschillende genres.

Vanille met een twist

Je hebt geen dildo's of blinddoek nodig om je seksleven een boost te geven. Wil je gewoon wat meer pit in de slaapkamer, dan kan het al voldoende zijn om je gewoon om te draaien, van kant te wisselen of uit bed te stappen en het eens een keer staand te doen.

Hier zijn vier eenvoudige alternatieven voor het missionarisstandje voor nieuwsgierigen naar seksstandjes. Misschien zit er eentje bij die je in alle staten brengt. Je komt er pas achter als je het probeert!

1. Op z'n hondjes

Je weet het waarschijnlijk al, maar doggy-style is een pure klassieker als het gaat om seks van achteren. Het is een oervorm van seks en vrij eenvoudig uit te voeren.

Dit seksstandje geeft bijna alle controle aan degene aan de achterkant. Het zorgt ook voor diepere penetratie en stimulatie van de vrouwelijke G-spot of de P-spot van de man. Voor veel vrouwen is doggy-style precies wat nodig is om de G-spot op de juiste manier te stimuleren om het felbegeerde G-spot-orgasme te bereiken.

Op z'n hondjes

2. Cowgirl

Dit seksstandje is voor degenen die de controle willen hebben en hun partner willen laten genieten van een spannend uitzicht. Dit standje kan je langzaam en verleidelijk uitvoeren, of ga als een snelle race naar de finish.

De persoon die bovenop zit, kan zijn of haar heupen optillen en zijn partner het werk laten doen, of juist de controle nemen door naar voren of naar achteren te leunen. Probeer het uit en ontdek wat voor jou het beste werkt.

Cow girl

3. Reverse cowgirl

Soms kan zelfs een kleine verandering een wereld van verschil maken. Het spreekt bijna voor zich, maar de reverse cowgirl is hetzelfde als de gewone cowgirl - alleen andersom, waarbij de persoon bovenop nu van achteren wordt gepenetreerd.

Dit is een iets gecompliceerdere sekspositie dan de traditionele cowgirl, omdat de hoek het moeilijker maakt om het ritme en tempo vast te houden, maar probeer het eens langzaam uit. In deze sekspositie kun je ook experimenteren door de persoon die bovenop zit naar voren of naar achteren te laten leunen. Het kan een beetje extra steun geven als je over de benen van je partner buigt.

Als je deze sekspositie onder de knie hebt, kan je echt genieten. De persoon onderop krijgt een heel ondeugend zicht van achteren, maar kan de gezichtsuitdrukking van zijn of haar partner niet zien, en dit kan behoorlijk sexy zijn. De reverse cowgirl is ook ideaal om de G-spot of de P-spot te stimuleren.

Reverse cowgirl

4. Lepelen

Bij dit standje lig je lepeltje-lepeltje en kan je op een comfortabele manier het tempo opbouwen of variëren tussen een langzaam en snel tempo.

Ook kun je veel experimenteren met de penetratiediepte. Je kunt als ontvanger je benen bij elkaar houden, je bovenbeen optillen of je benen naar voren leggen.

De lepel werkt ook uitstekend voor anale seks, wat je een goede balans geeft tussen liefdevolle en iets ondeugendere seks.

Lepelen

Seksstandjes met de mond

Als je van orale seks houdt, zijn er eindeloze mogelijkheden voor verschillende seksstandjes. Hier volgen een paar variaties voor zowel fellatio (voor partners met een penis) en cunnilingus (voor partners met een vagina), evenals de klassieke 69 met een twist.

1. De krab

Dit seksstandje is een gegarandeerde winnaar voor velen, of je nu gever of ontvanger bent. Je partner ligt op zijn of haar rug met gebogen knieën en met een kussen of twee onder het hoofd. De andere persoon gaat op de rug liggen met zijn of haar hoofd tussen de dijen van de partner en de benen aan weerszijden van het hoofd.

Zorg ervoor dat je dicht genoeg bij de mond van de gever bent, zodat het niet te inspannend is om de juiste delen te bereiken. Beweeg indien nodig je lijf iets richting het gezicht. Tegelijkertijd kan de gever gemakkelijk bij de andere erogene zones, wat voor jullie beiden een stimulerend onderdeel van het spel kan zijn.

Tip! De ontvanger kan diens handen vrij bewegen, dus waarom zouden die niet lekker voor de geslachtsdelen van hun partner zorgen?

De krab

2. Staande 69

Zoals je waarschijnlijk wel snapt, is dit fysiek gezien nogal een veeleisend standje. De sterkste en zwaarste van jullie twee gaat eerst zitten. De ander staat met de rug naar de zittende persoon gericht, buigt dan voorover en plaatst zijn of haar hoofd tussen de benen van diegene die zit. De zittende persoon tilt nu de staande partner op zodat het hoofd kantelt en de benen op de schouders rusten.

Zorg dat jullie allebei je hoofd tussen de benen van de ander plaatsen. Houdt hierbij je armen stevig om elkaar heen. De zittende persoon kan nu proberen op te staan zodat je de staande 69 bereikt.

Let op! Dit is geen standje dat je al te lang moet volhouden, hooguit een paar minuten - en ALLEEN als degene die de ander vasthoudt er 100% zeker van is hier sterk genoeg voor te zijn.

Je kunt altijd doorgaan met de traditionele 69, waarbij de ene persoon op zijn of haar rug ligt terwijl de andere in de tegenovergestelde richting bovenop ligt. En als je nog comfortabeler wilt genieten, kunnen jullie allebei op je zij gaan liggen. Dan heb je ook meteen je handen vrij om sensueel de borsten, billen en testikels te plagen.

Staande 69

3. Deepthroat serving

Voordat je dit standje gaat proberen is het handig om al wat geoefend te hebben met deepthroaten. Dat gezegd hebbende, is dit waarschijnlijk wel de beste positie om deepthroating te oefenen, omdat de mond en keel bijna één geheel worden.

Aangezien de ontvanger een grote bewegingsvrijheid heeft in deze seksuele positie, is het handig als de gever zijn of haar handen gebruikt om wat te helpen en om het stoten te beheersen.

Tip! Het is misschien een goed idee om op een tafel te gaan liggen, zodat de partner van de ontvanger niet ver door de knieën hoeft om de penis op de juiste hoogte van de mond van de gever te plaatsen.

Deep throat serving sex position

Op z'n Grieks

De Grieken boffen maar dat de discipline van anale seks naar hen is vernoemd. Als het gaat om anale seks, is het belangrijk dat je jezelf niet in nieuwe ingewikkelde seksstandjes stort voordat je eerst de nodige ervaring hebt opgedaan met de basisvaardigheden.

Ongeacht je niveau is het een goed idee om de drie gouden tips voor goede anale seks te volgen:

 • Zorg ervoor dat je je opwarmt voordat je aan de slag gaat (bijvoorbeeld met een kleine anale plug).

 • Zorg dat jullie er allebei helemaal klaar voor zijn (communicatie is key).
 • Gebruik anaal glijmiddel, het liefst veel en dan nog een beetje meer.

Hier bieden we drie suggesties voor nieuwe anale seksstandjes, die je seksleven nog meer pit kunnen geven. Onthoud echter dat zelfs als je ervaring hebt met anale seks, het even kan duren voordat je aan een nieuwe sekspositie gewend bent, dus wees geduldig met elkaar en geef niet op als de eerste keer niet helemaal goed gaat. Bedenk dat je goed op weg bent naar de beste anale ervaring OOIT!

1. De sfinx

Dit seksstandje is een nieuwe variatie op de klassieke doggystyle. De ontvangende partij hurkt neer met gespreide benen en leunt naar voren op de ellebogen, zodat de achterkant omhoog komt. De gever strekt zijn of haar benen naar achteren om zo te zorgen voor meer gewicht dan wanneer hij of zij op zijn knieën zit.

De sphinx voelt sexy aan én ziet er geweldig sexy uit. Het is een relatief eenvoudig standje om te proberen, maar kan een uitdaging zijn voor de ontvanger, omdat al het gewicht op de onderarmen en handen komt. Dit standje is echter toch zeker het proberen waard, want het biedt een goede mogelijkheid voor prostaatstimulatie. De ontvanger kan proberen de armen te ondersteunen met een paar stevige kussens - misschien kan je deze positie dan wat langer volhouden.

De sfinx

2. De kleine lift

Een variant van het doggystyle-standje is de positie waarbij het hoofd en het bovenlichaam van de ontvanger volledig op het bed liggen, maar de billen worden opgetild richting de penetrerende partner. Als de ontvanger op een paar kussens ligt (of, nog beter, een sekskussen), wordt dit standje veel comfortabeler.

In dit seksstandje wordt de prostaat nog beter gestimuleerd, omdat je dichter tegen elkaar aan beweegt. Houd er echter wel rekening mee dat deze seksuele positie het moeilijk maakt om met lichaamstaal te communiceren, dus zeg hardop wat je fijn vindt en wat niet.

Tip! Dit seksstandje werkt ook uitstekend andersom - dat wil zeggen, de anale versie van het missionarisstandje, waarbij het sekskussen de ontvangende partij ook helpt om de billen op te tillen, zodat de gever gemakkelijker kan penetreren. Dan heb je ook de mogelijkheid om oogcontact met elkaar te maken.

De kleine lift

3. Het scharnier

Het scharnier is een intens seksstandje dat het mogelijk maakt om extra diep te penetreren. Het vereist echter een zekere mate van flexibiliteit van beide partijen. De gever heeft één knie op het bed, terwijl de voet van het andere been gewoon op het bed staat. Tegelijkertijd leunt de gever iets naar achteren, met het gewicht op zijn of haar handen.

De ontvanger staat op handen en voeten met de onderarmen plat op het bed. Zorg dat alleen de knieën en tenen het bed raken, zodat de billen een extra lift naar boven krijgen.

We gebruiken bewust een zachte ondergrond (het bed) bij dit seksstandje, omdat zowel de knieën als de ellebogen als ondersteuning worden gebruikt. De ontvanger kan ook een kussen gebruiken om de onderarmen en schouders te ontlasten. Dit is een intens seksstandje, maar ook behoorlijk ingewikkeld, dus het kan een goed idee zijn om te wachten met het uitvoeren ervan tot het einde van je speelsessie, wanneer je allebei echt heel opgewonden bent en dichter bij je climax zit.

Tip! Probeer deze sekspositie ook eens voor vaginale penetratie!

Het scharnier

Bondage seks

We hoeven eigenlijk niet te zeggen dat bij bondage seks je bondage aan je sessie toevoegt. Dit kan van alles zijn, van boeien tot satijnen banden of bondagetouw. Misschien doet een gewone stropdas, à la Christian Grey al de truc voor jullie.

Het kan voor beide partijen ontzettend opwindend zijn als de handen niet gebruikt kunnen worden en dat de andere partij letterlijk de touwtjes in handen heeft.

Ontdek onze drie tips voor seksposities tijdens bondageseks, die zeker voor een extra vonk in de slaapkamer zullen zorgen.

1. De gespreide adelaar

In deze sekspositie ligt een van jullie op je rug op bed, met je armen en benen gespreid. Beide armen en benen van deze persoon worden aan het bed vastgebonden. Hier kun je een bondageset voor het bed kopen die eenvoudig te gebruiken is, zoals op de foto te zien is, ook als je geen bedstijlen hebt.

De ander heeft nu volledig beschikking over degene die helemaal uitgespreid ligt. Deze kwetsbaarheid kan het voor jullie beiden extra spannend maken, en tegelijkertijd opent het mogelijkheden voor veel verschillende soorten seks en BDSM-spel. Probeer bijvoorbeeld eens een blinddoek tijdens je sekssessie toe te voegen, of een gag ball. Hiermee versterk je het gevoel van kwetsbaarheid en zet je de zintuigen op scherp.

Houd wel altijd de bloedsomloop van de ontvanger in de gaten, want als de handen boven het hoofd zijn gebonden kunnen ze na verloop van tijd gevoelloos worden. Zorg er ook voor dat de boeien niet te strak om de polsen en enkels zitten. Er moet altijd ruimte zijn voor ten minste één vinger tussen de boeien en de huid.

Tip! Als je het extra ondeugend wilt maken, kan de ontvanger op de buik liggen in plaats van op de rug. Het kan extra opwindend zijn als je niet kunt zien wat je partner aan het doen is.

De gespreide adelaar

2. De bondage stoel

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit seksstandje uitgevoerd door een van jullie vast te binden op een stoel (zorg ervoor dat je een stevige stoel neemt die niet gemakkelijk omvalt). Je kunt zowel bondagetouw als bondagetape gebruiken om je partner vast te binden. We raden bondagetape aan, vooral voor beginners, omdat het snel en gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen.

Het fijne van dit seksstandje is dat niet zo fysiek inspannend is voor de vastgebonden partij, omdat deze in feite gewoon lekker zit. Tegelijkertijd geeft het de partner interessante mogelijkheden om met de borsten en tepels te spelen - en als de benen aan de buitenkant van de stoelpoten zijn vastgezet, nog interessante mogelijkheden om met de vagina of penis te spelen. Het clitorisgebied kan worden gestimuleerd met een vibrator of een gewillige tong, terwijl de penis en testikels volledig vrij kunnen worden gestimuleerd met zowel de handen als de mond.

Met bondagetape kun je variëren in de mate waarin je nog bewegingsvrijheid toestaat en je kunt naar hartenlust blinddoek, gags en andere BDSM-speeltjes toevoegen aan jullie spel. Alleen je verbeelding beperkt de mogelijkheden.

De bondage stoel

3. De kikker

Dit seksstandje tilt doggystyle naar een heel nieuw niveau, omdat de polsen aan de enkels worden vastgemaakt.

Hierbij moet de ontvanger knielen met het hoofd en de schouders op het bed of een kussen en met de armen tussen de benen, zodat de polsen in lijn zijn met de enkels. De polsen worden vervolgens aan de enkels vastgemaakt met bondagetouw, tape, boeien of met een spreidstang, die trouwens echt perfect is voor dit standje.

De kikker zorgt voor zeer weinig bewegingsvrijheid voor de ontvanger en brengt deze persoon in een onderdanige positie. Bespreek dit voordat je begint, en maak afspraken over een stopwoord dat kan worden gebruikt om het spel onmiddellijk te pauzeren of stoppen. Dit seksstandje werkt supergoed voor zowel anale als vaginale seks, maar je kunt je ook wagen aan andere kinky avonturen zoals spanking en experimenteren met pijnspelletjes.

De kikker

Ninja seks

En nu springen we over naar het Kama Sutra-genre, die meer vereist op het gebied van behendigheid en uithoudingsvermogen.

We hebben de volgende seksstandjes een moeilijkheidsgraad van 1-10 gegeven. Moeilijkheidsgraad 10 moet je alleen proberen als beide partijen behendig en fysiek sterk genoeg zijn.

1. De bamboe klaver

Dit is een klassiek seksstandje uit de Kama Sutra, die een relatief gemakkelijke variatie is van de missionarishouding. Het vereist echter wel een beetje flexibiliteit van de ontvanger, omdat deze op zijn of haar rug moet liggen met één been recht omhoog in de lucht, terwijl het andere been gestrekt op het bed of de vloer ligt.

De gever zit met gekruiste benen op het onderste been van de partner, terwijl het andere been tegen de schouder ligt. De gever houdt het geheven been van de ontvanger vast terwijl hij/zij penetreert en stoot.

Een van de grote voordelen van de bamboeklaver is dat er diep kan worden gepenetreerd. Dit standje biedt ook een zeer goede toegang tot de clitoris, die tijdens de daad kan worden gestimuleerd met de handen of een clitorisvibrator. Als dit standje te vermoeiend wordt, kun je het bovenbeen laten zakken en het andere juist optillen en tegen de schouder van je partner aanleggen.

Moeilijkheidsgraad: 5

De bamboe klaver

2. De tang

In dit seksstandje ligt de ontvanger met de helft van het bovenlichaam op het bed (ondersteund door de elleboog), terwijl de andere helft wordt vastgehouden door de gever. Als je zin hebt in een extra uitdaging, kun je dit standje ook uitvoeren zonder bed door de hand plat op de grond te zetten (zoals op de afbeelding te zien is).

De gever is naar de partner gericht en houdt de heup/taille stevig vast. Daarnaast gebruikt de gever ook de benen om het onderste been van de partner naar beneden en het bovenste been omhoog te houden, en brengt tegelijkertijd de penis of de voorbinddildo in.

Moeilijkheidsgraad: met bed, 7; zonder bed, 10

De tang

3. Triceps-dips

Dit seksstandje kun je op twee verschillende manieren proberen. Beide vereisen echter veel kracht, maar zijn niet onmogelijk te bereiken.

In de kleine dip (of duik) zit de gever op een bank, terwijl hij/zij de armen achter zich uitstrekt en de voeten op een salontafel of een stoel plaatst. De partner zit op de gever terwijl de gever de armen gebruikt om zichzelf op en neer te duwen.

Triceps-dips

Bij de grote dip wordt dit standje precies andersom uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de gever op zijn of haar rug op de grond ligt, bijvoorbeeld op een groot kussen naast de bank. De partner neemt nu de sekspositie aan die de gever eerder had, maar dit keer is het de ontvanger die zichzelf opheft en laat zakken.

De uitdaging is natuurlijk om genoeg conditie te hebben om de triceps-dips lang te kunnen volhouden, terwijl je je tegelijkertijd concentreert op het penetreren van je partner met de penis/strap-on.

Moeilijkheidsgraad: 9

Waarom nieuwe seksstandjes proberen?

Als je op deze blogpost hebt geklikt (en alle standjes hebt bekeken), ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste seksstandjes om je seksleven wat extra pit te geven. En je bent niet de enige. Door de geschiedenis heen proberen mensen de puzzel al op verschillende manieren te leggen.

Kama Sutra

Maar het was het Hindoeïstische werk Kama Sutra uit ca. 300 na Christus, dat het vinden van nieuwe manieren om lakengymnastiek te beoefenen populair maakte - ook al was slechts één hoofdstuk van het werk hieraan gewijd.

De Kama Sutra werd in 1883 in het Engels gepubliceerd. Het boek werd echter pas echt populair in de jaren negentig, toen het hoofdstuk over seksstandjes als een losse tekst op het internet begon te circuleren.

Hoewel de Kama Sutra tegenwoordig bekend staat als het boek van de seksstandjes, was het werk als geheel bedoeld als een verhandeling over plezier. Bij publicatie werd het beschouwd als een handleiding over hoe je een goed leven kunt leiden, waaronder hoe een gelukkig huwelijk te hebben, door je liefde voor elkaar te uiten door middel van seks, hoe je je partner kunt bevredigen, en hoe je plezier en afwisseling in je seksleven kunt creëren.

Wees op nieuwe manieren samen

Plezier en afwisseling zijn vaak de redenen waarom we nieuwe en goede seksstandjes willen uitproberen.

Met nieuwe en onbeproefde seksstandjes kun je nieuwe erogene zones verkennen. Ze kunnen je zin en enthousiasme voor seks vergroten, en ze kunnen de gebruikelijke machtsdynamiek tussen jou en je partner verwisselen. En ze kunnen je je partner vanuit een nieuwe hoek laten zien - letterlijk!

Wanneer je samen nieuwe en goede seksstandjes ontdekt, zal je seksleven intiemer worden. Je verlegd samen grenzen en ontdekt nieuwe manieren om van elkaar te genieten. Zo zal je meer plezier hebben – zowel samen als los van elkaar. Vergeet ook niet dat nieuwe seksstandjes je kans op meer en betere orgasmes zeker vergroten.

Moeten we nog meer zeggen? Het enige wat je moet doen is gewoon lekker beginnen!

Veel plezier met je nieuwe seksstandjes!

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful