Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Koppel op een strandKoppel op een strand
Seksuele Gezondheid
Author
Laatste upate:09/08/2022

De vijf talen van de liefde

Inhoudsopgave

Heb je ooit geprobeerd iets speciaals voor je partner te doen en verliep het toen anders dan je had gehoopt? Dan spreek je misschien niet dezelfde liefdestaal.

De theorie van de vijf talen van de liefde is ontwikkeld door de Amerikaanse koppeltherapeut Gary Chapman. Simpel gezegd: zijn theorie zegt dat alle mensen naar verschillende dingen verlangen in hun relaties, zowel intieme als andere. Je kunt jouw kennis van de liefdestalen gebruiken om beter te begrijpen wat je zelf wilt van een relatie en wat jouw partner zal willen.

Liefdestaal 1: Positieve woorden

Als dit je liefdestaal is, verlang je ernaar dat je partner je ziet, aanwezig is en graag met je wil praten over je gedachten, gevoelens en behoeften. Als je partner in gedachten met iets anders bezig is, dan kun je dat als verlating of afwijzing ervaren. Sprekers van deze taal groeien en bloeien door lof, aanmoediging en lieve woorden van waardering en bevestiging.

Koppel geeft elkaar een kus

Liefdestaal 2: Tijd en aandacht

Mensen die deze liefdestaal spreken, geven prioriteit aan tijd doorbrengen in elkaars gezelschap. Misschien verlang je ernaar dat je partner meer moeite doet om tijd met je door te brengen, een wandeling door het bos te maken of op date-avonden uit te gaan voor een diner en een film. Je voelt je afgewezen als je partner meer prioriteit geeft aan afspraken met vrienden dan met jou. Om je geliefd te voelen, heb je het nodig dat je bewijst dat hij of zij het liefst samen met jou is.

Koppel lopen hand in hand op een strand

Liefdestaal 3: Cadeaus geven

Als je deze liefdestaal spreekt, zijn cadeaus cruciaal om je geliefd te voelen. Cadeaus zijn zichtbare symbolen van liefde en voor sommige mensen betekenen dit soort tastbare voorwerpen meer dan voor anderen. De cadeaus zelf kunnen groot of klein zijn, goedkoop of duur - het gaat erom dat je een solide bewijs krijgt dat je partner aan je heeft gedacht en de moeite heeft genomen om iets te vinden dat je vreugde brengt. Als je partner je zelden of nooit cadeaus geeft, zul je merken dat je verlangt naar bevestiging van zijn of haar liefde voor jou.

Koppel op een picknickkleed in een groen omgeving

Liefdestaal 4: Dienstbaarheid

In de vierde liefdestaal zijn het de daden van dienstbaarheid die bepalen hoe geliefd jij je voelt door je partner. Een daad van dienstbaarheid betekent iets attents doen, zoals een liefdevolle maaltijd bereiden voor je partner als die thuiskomt na een lange dag of aanbieden om de tassen voor je partner te dragen als je boodschappen doet. Uitingen van dienstbaarheid laten zien dat je van elkaar houdt en dat je bereid bent een stap extra te doen om ervoor te zorgen dat je partner zich gewaardeerd en geliefd voelt.

Vrouw op picknickkleed met eten en drinken

Liefdestaal 5: Lichamelijke aanraking

De vijfde en laatste liefdestaal gaat over lichamelijk contact. Dit kan een kus zijn, een knuffel, een zachte aanraking terwijl je de afwas doet, elkaars hand vasthouden terwijl je over straat loopt, een sensuele massage of seks. Als dit je taal is, zul jij je het meest geliefd voelen wanneer lichamelijke aanraking een gezond onderdeel van je relatie vormt. Als je partner op dat gebied terughoudend is, smacht je naar dat alledaagse gevoel van intimiteit, simpelweg omdat je lichamelijk contact nodig hebt om je geliefd te voelen.

Koppel zitten samen en kijken naar zee

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful