Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
  • Discrete levering en verpakking
  • Retourneer binnen 365 dagen
  • Gratis verzending boven €45
Twee handen die rozenblaadjes vasthoudenTwee handen die rozenblaadjes vasthouden
Seksuele Gezondheid
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:26/04/2022

Seksspeeltjes als hulpmiddel?

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van seksspeeltjes.

Bijvoorbeeld om je lichaam beter te leren kennen. En wat dacht je van het nog intenser beleven van je orgasmes? Dat klinkt fantastisch, toch?

Maar daarnaast zitten er nog meer voordelen aan seksspeeltjes. Ze kunnen namelijk je ook helpen als je wat spreekwoordelijke hobbels in de weg naar genot ervaart in je seksleven.

In deze blog duiken we in producten en hulpmiddelen voor iedereen met een vagina.

Accepteer hulp

Voordat we producten gaan bekijken, wil ik je een klein verzoek doen.

Als er iets is dat je seksleven in de weg staat, dan is het superbelangrijk dat je je huisarts bezoekt.

Het maakt niet uit of je een gynaecoloog of een psycholoog nodig hebt; als je ergens last van hebt, is er hulp beschikbaar. En geloof me, je bent niet de enige. Het kan down under behoorlijk prikkelbaar of gevoelig zijn. En misschien voelt het heel kwetsbaar om hulp in te schakelen. Maar je verdient het!

Iedereen heeft recht op een speels seksleven, of je nu wel of niet een lastige vagina hebt.

Seksspeeltjes en bloemen

Klaar voor de start...Wacht, ik ben helemaal niet nat!

In een blog over dit onderwerp kunnen we niet om glijmiddel heen. Laten we eerlijk zijn: Glijmiddel in je nachtkastje (of uitgestald óp het nachtkastje, yay!) is voor vrouwen net zo'n standaard item als de dagcrème.

En net zoals je gezicht profiteert van de werking van de gezichtscrème, profiteert je vagina van een glijmiddel. Veel glijmiddelen hebben verzorgende eigenschappen, maar dat is niet de reden waarom een tube hiervan een ereplaats heeft in deze blog. Nat worden (of niet nat worden) kan een grote invloed hebben op de stemming. Misschien heb je het gevoel dat je te nat wordt? Of misschien vind je dat je niet nat genoeg wordt, ook al ben je volledig opgewonden. Hoe dan ook, er is niets mis met je. Beide gevallen zijn volkomen normaal.

Iets inbrengen in een droge vagina kan zowel pijnlijk als irritant zijn. Met een glijmiddel is dit veel makkelijker en maakt de hele ervaring een stuk comfortabeler. Het is eigenlijk best fijn zelfs! Een glijmiddel werkt als een aanvulling op je natuurlijke glijmiddel en je kunt het gebruiken tijdens soloseks, voorspel en natuurlijk ook tijdens penetrerende seks.

Glijmiddel en bloemen

Kegelballen: 1, 2, 3... Aanspannen maar!

Lek je misschien een beetje als je op een trampoline springt, of wil je gewoon nog meer voelen tijdens de seks? Ga dan aan de slag met een kegelbal. Het kan lastig zijn om regelmatig kegeloefeningen te doen, maar met kegelballen krijg je een betrouwbare trainingspartner.

Je zit nu waarschijnlijk je bekkenbodemspieren al aan te spannen, of niet?

Bloemen en kegelballen

Met een gezonde en getrainde bekkenbodem, kun je vervelende ongemakken zoals incontinentie tegen gaan. En als wonderlijk bijeffect, verhoog je ook nog eens de gevoeligheid in je vagina. Kegelbaloefeningen verbeteren de verbinding met je geslachtsdelen en vergroten de kans op extra krachtige orgasmes.

De bekkenbodemspieren zijn klein en worden vaak over het hoofd gezien. Maar als je deze spieren liefde en aandacht geeft in de vorm van de regelmatige knijp- en ontspanningsoefeningen, dan zul je daar veel profijt en genot aan beleven. Als je hier nog meer wilt weten, kijk dan ook even naar onze ultieme gids over kegelballen.

Kegelballen en bloemen

Vaginisme

Heb je wel eens gehoord van vaginisme? Dit is een aandoening waarbij de spieren van het bekkenbodem zich aanspannen. In sommige gevallen zo erg, dat het onmogelijk is om pijnvrije penetratie seks te hebben.

Voor degenen die eraan lijden kan het zelfs onmogelijk zijn om überhaupt iets in de vagina in te brengen. Zelfs een tampon tijdens de menstruatie is een no go.

Als je denkt dat je vaginisme hebt, maak dan vooral een afspraak bij je huisarts!

Als je het hoofdstuk "Accepteer Hulp" even hebt overgeslagen, ga dan terug en lees echt even. Want gevallen zoals vaginisme zijn precies de reden waarom we dit benadrukken. Hetzelfde geldt als je dyspareunie hebt: pijn in de vagina voor, tijdens en na penetratie seks. Seks zou pijnloos moeten zijn (tenzij het je kink is, maar dat is een heel ander soort pijn).

Behandeling met een dilatator

Als je met je huisarts of een andere zorgverlener hebt gesproken over de beste oplossing voor jou, kan het zijn dat je een dilatatorset wordt aangeraden. Met zo'n set kun je je vagina langzaam laten wennen aan gezelschap. Je begint met de kleinste dilator en zodra je lichaam er aan toe is, ga je steeds een maatje groter. Overleg met je arts hoe de behandeling precies moet verlopen. Vergeet niet om hierbij een goed glijmiddel op waterbasis te gebruiken, zodat het inbrengen van de dilatators zo soepel mogelijk verloopt.

Als je gewend bent geraakt aan de grotere maten, kun je langzaam beginnen met penetrerende seks.

De behandeling is geen quick-fix. Het vereist veel geduld, want je kunt niet sneller gaan dan je lichaam aan kan en je moet je aan het gevoel kunnen aanpassen.Het gebruik van dilators is één ding.  Het ervaren van buikpijn beïnvloedt je natuurlijk ook mentaal. Dus net als je vagina, moeten ook je gedachten en gevoelens liefdevolle zorg en aandacht krijgen.

Dilators en bloemen

Gebruik je hand

Sommigen worden niet zo enthousiast van het idee om een dilator in hun vagina in te brengen. Misschien voel je je onbewust aangespoord door het idee dat je steeds weer een grotere maat moet uitproberen. Dan wordt het gewoon een race voor je lichaam, in plaats van een aanpassing.

In dat geval, is het ook een prima optie om je vingers te gebruiken. Ze zijn (hopelijk) geen vreemde voor je vagina en je kunt comfortabel te werk gaan. Gebruik hetzelfde principe als bij de dilators. Begin met je kleinste vinger en ga dan langzaam in grootte omhoog. Gebruik misschien twee vingers en doe vooral wat goed voelt.

I feel it in my fingers... I feel it in my toes

Misschien heb je moeite om een orgasme te krijgen?

Maak dan vooral even kennis met een magic wand. Dit is de krachtigste vibrator die je kunt krijgen en daarom perfect als je extra stimulatie kunt gebruiken. Als je nog nooit een vibrator hebt geprobeerd, is het een goed idee om de eerste keer je slipje aan te houden. Zo kun je goed wennen aan de krachtige stimulatie van de wand op de stof. Als je klaar bent voor contact met de huid, vergeet dan niet om een glijmiddel te gebruiken.

De wand heeft een grote vibratorkop, die de rommelende trillingen verdeelt over elk van de 8000 zenuwuiteinden in je clitoris. Je hebt volledige controle over de vibraties met de instellingen die je op de lange schacht kunt bedienen. Voor sommigen is het moeilijk om de juiste en comfortabele houding te vinden (we gaan hier binnenkort nog verder op in - stay tuned!). Met de grote wand heb je niet veel beweging nodig om de erogene plekjes op je lichaam te bereiken.

Lees onze ultieme gids over magic wands en ontdek welk model het beste bij jou past.

Magic wands en bloemen

Een alternatief voor vibraties

Als de rommelende trillingen niets voor jou zijn, dan is er gelukkig nog een andere vorm van stimulatie die je helpen om orgasmes te bereiken. Je kunt een luchtdruk vibrator gebruiken, die je plaagt met luchtdrukgolven in plaats van vibraties. Deze speeltjes geven een heel andere en intense sensatie, en de indirecte stimulatie van de clitoris kan voor duizelingwekkend genot zorgen.

Een luchtdrukvibrator en veel kleine bloemetjes

Help, ik kan er niet bij!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je het moeilijk vindt om jezelf te plezieren met seksspeeltjes. Het is moeilijk om bij je vulva te komen als je bijvoorbeeld verminderde mobiliteit in je armen hebt. Of misschien is het moeilijk om iets vast te pakken als je handkracht wordt beïnvloed door ziekte.

Gelukkig zijn er seksspeeltjes met verschillende kwaliteiten, die precies op de voor jou beste manier gebruikt kunnen worden. Als je speciale wensen of uitdagingen hebt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je helpen om precies het juiste product te vinden. Je kunt ook verder lezen en een aantal producten ontdekken die misschien iets voor jou zijn.

Seksspeeltjes en veel kleine bloemen

Precies goed

Heb je moeite om de juiste hoek te bereiken of te vinden?

Dan is de eerder genoemde magic wand, misschien iets voor jou. Naast geweldige vibraties heeft deze vibrator ook een lange schacht, waardoor hij makkelijk te plaatsen is zonder de armen of handen te veel te hoeven bewegen.Over lange schachten gesproken, er zijn verschillende soorten vibrators met een flinke lengte en deze kun je zowel inwendig, als uitwendig gebruiken voor een fijne stimulatie.

Als je er wel bij kunt, maar meer moeite hebt om de juiste hoek te vinden of de juiste greep vast te houden, dan zijn er ook vibrators zoals de heerlijke Miss Bi Double Vibrator van Fun Factory.

Het heeft een ergonomisch handvat met een gat erin, waar ruimte is voor één of twee vingers. Dit maakt het makkelijker om de vibrator vast te pakken en vergt niet veel kracht om hem stevig vast te houden.

En als extra bonus is dit speeltje ook nog eens mooi en effectief!

Drie afbeeldingen van een hand die een paarse vibrator vasthoudt

Handsfree genot

Als je liever je handen zo min mogelijk wilt gebruiken, zijn er ook producten die daar geschikt voor zijn.

Een dildo met een zuignap kan op de meeste gladde oppervlakken worden gezet. Je kunt het plakken op de tegels in de badkamer, op de vloer, of op een stoel. Als de dildo eenmaal vastzit, kun je jezelf op en neer bewegen in je favoriete tempo en positie en ben je niet afhankelijk van het vasthouden van de schacht, of het bewegen van je armen.

Je kunt je favoriete dildo makkelijk upgraden als je meer stimulatie mist. Als je een vibrerende cockring om de schacht doet, kunnen de vibraties je clitoris plagen. Het is bijna alsof je je eigen rabbit vibrator samenstelt, met alle voordelen van een zuignapdildo. DIY is nog nooit zo leuk geweest!

Psst! Heb je moeite om de dildo te laten plakken? Probeer een beetje glijmiddel op waterbasis aan te brengen op de onderkant van de zuignap en geef hem een flinke duw als je hem op het gladde oppervlak plakt.

Vijf verschillende dildo's en een heleboel bloemetjes

Meer vibraties, alsjeblieft!

Laten we bij de categorie handsfree blijven, maar de nadruk leggen op het vibrerende element. Klinkt interessant, toch? Seksspeeltjes met een afstandsbediening zijn in dat opzicht geniaal. J e kunt kiezen voor een vibrerend ei, die in de vagina wordt ingebracht, voor slipjes vibrators die de clitoris strelen, of je kunt all-in gaan en voor een model als de Vibe pad gaan. De Vibe pad komt ook met een afstandsbediening en kan op een stoel (of rolstoel) worden geplaatst. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en te genieten van de vibraties.

Paarse Vibe Pad en veel kleine bloemen

Omdat je het waard bent!

Nu waren we niet van plan te eindigen met de woorden van L'Oreal Paris met een dreunend "Omdat je het waard bent". Maar dan nog. Je bent het waard. En of je plezier nu een recht pad is of dat je hobbels op de weg ervaart, het is de reis waard.

Neem contact op met je dokter, je vrienden, je moeder, of met ons hier bij Sinful als je hulp en begeleiding nodig hebt.

Veel plezier!

Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45

Levering

Veilige betaling

Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

Copyright © 2008-2024 Sinful