Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Kegelballen op een paarse ondergrondKegelballen op een paarse ondergrond
Gidsen
Copywriter
Laatste upate:01/02/2023

Kegelballen - De ultieme gids

Inhoudsopgave

Je hebt vast weleens van kegelballen gehoord, of misschien bedacht dat het eens tijd wordt om je bekkenbodemspieren te trainen. Je bent niet de enige die dit voornemen heeft.

In deze blog gaan we in op alle vragen die je hebt. Althans, als ze over kegelballen of de bijbehorende training gaan en wat ze voor je kunnen doen.

Veel kegelballen in verschillende kleuren op een lichtpaarse achtergrond met glitter

Wat zijn kegelballen?

Kegelballen zijn ontwikkeld om je te helpen met het trainen van je bekkenbodem.

Er zijn veel meningen over welke kegelballen het aanschaffen waard zijn. In deze blog introduceren we je natuurlijk ook aan een aantal geselecteerde modellen, ongeacht op welk niveau je begint te trainen.

Maar eerst moet weten welk type je moet zoeken.

Als je een beginner bent, doe dan het tegenovergestelde van wat logisch voelt. Kies liever een grote maat kegelbal met het lichtste gewicht, dan de kleinste en zwaarste. Een groter formaat zorgt ervoor dat de bal blijft zitten, waar hij hoort te zitten. Ook als je nog aan het oefenen bent om de oefeningen goed onder de knie te krijgen.

Drie kegelballen in verschillende kleuren op een lichtpaarse achtergrond met glitter.

Het is ook makkelijker te voelen, wanneer je je spieren samen knijpt. Een lichtgewicht bal zorgt ervoor dat je je niet te veel inspant, maar langzaam steeds beter wordt in de oefeningen.

Als je volledige controle hebt, is het tijd voor de kleinere en zwaardere kegelballen. Je spieren moeten sterk genoeg zijn om de bal moeiteloos vast te kunnen houden. Bij de kleine modellen moet je de spieren kunnen aanspannen, zonder dat ze eruit vallen.

Nu heb je de basiskennis binnen en is het tijd voor de volgende stap.

Verschillende kegelballen op een rij

Hoe gebruik je kegelballen?

Je gebruikt de kegelbal door hem in je vagina in te brengen en hem daar een aantal minuten vast te houden, daarna haal je hem er voorzichtig weer uit.

Wil je graag een uitgebreide instructie, dan vind je die hier: 

 • Maak de kegelballen voor en na gebruik altijd schoon met water en milde zeep, of gebruik een sex toy cleaner.
 • Eenmaal schoon en klaar voor gebruik is, kun je een beetje glijmiddel op de balen doen, zodat je ze makkelijker in kunt brengen.

 • Door te hurken, kun je de ballen het makkelijkst op de goede manier plaatsen.

 • Duw de kegelballen voorzichtig in je vagina en sta op. Het kan eerst wat vreemd aanvoelen, maar het mag nooit ongemakkelijk zijn. Haal de bal er in dat geval onmiddellijk weer uit.

 • Je mag een kegelballen maximaal 15 minuten per keer dragen, bij voorkeur korter wanneer je nog een beginner bent. Begin eerst met één keer per dag de kegelballen te dragen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen en breid de draagtijd geleidelijk uit.

 • Als je ze eruit wilt halen, hurk je weer en trek je ze er langzaam uit.

 • Maak de kegelballen weer schoon, voordat je ze opbergt.

Drie kegelballen in verschillende kleuren op een lichtpaarse achtergrond met glitter

Bekkenbodemtraining na een bevalling

Als de baby eenmaal geboren is en jou en al jouw tijd in beslag neemt, kan het een behoorlijke uitdaging om tijd voor de training van je intieme zone te vinden. In dat geval kun je zwaarder geschut inzetten en kegelballen gebruiken. Maak het een onderdeel van je dagelijkse routine, draag ze bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of het tijdens het koken.

Wacht 3 maanden na de bevalling, voordat je de kegelballen gaat gebruiken. Zo kan je arts eerst kan controleren of alles in orde is, voordat je weer met je bekkenbodemtraining aan de slag gaat.

Close-up van een bekkenbodemtrainer omringd door kegelballen

Een kegelbal of spieren aanspannen?

Als dit een quiz was geweest, zou de €500- vraag zijn: Is het trainen met kegelballen beter dan je spieren aanspannen? Het korte antwoord is nee.

Het lange antwoord is nog steeds nee, maar dat is simpelweg omdat je niet hoeft te kiezen.

Als je jezelf makkelijk nieuwe gewoontes aanleert: kun je je bekkenbodemspieren aanspannen elke keer dat je rechtsaf slaat in het verkeer. Dan hoef je misschien niet te investeren in een paar kegelballen.

Maar als zo iemand bent die zich ervan bewust is dat ze een bekkenbodem heeft, maar toch vergeet de spieren regelmatig aan te spannen, dan zijn kegelballen jouw redder in nood. Maak het trainen van je bekkenbodem een vast onderdeel van je avondroutine. Jij en je onderlijf zullen daardoor ongetwijfeld gelukkiger naar bed gaan.

Een paarse en een roze kegelbal op een lichtpaarse achtergrond met glitter

De beste kegelballen

Ook al heb je van kegelballen gehoord en misschien al eens een paar hebt gezien, dan is het misschien nog niet duidelijk welke het beste bij je passen. Daar zullen we je mee helpen.

De beste kegelballen voor beginners

Als je een trotse beginner bent, moeten de kegelbal een bepaalde grootte en gewicht hebben om de training optimaal te laten verlopen.

Satisfyer Power Kegelballen Set (3 stuks)

Met de mooie kegelballen van Satisfyer, krijg je 3 effectieve ballen die jouw behoefte aan uitdaging kunnen volgen.

baseks Kegelballen Trainingsset (2 stuks)

Als het moeilijk om te kiezen is, heeft baseks een trainingsset met twee kegelballen ontwikkeld. Zo kun je overstappen op een zwaarder model, zodra je er klaar voor bent.

Sinful Ava Single Kegelbal

Met Sinful's Ava heb je een geweldige single, ronde kegelbal om mee te beginnen. Hij is makkelijk in te brengen en met het handige koord trek je hem er zo weer uit.

Zwarte kegelbal op lichtpaarse achtergrond met glitter

De beste kegelballen voor gevorderden

Als Catwomen jaloers op je kracht en behendigheid wordt, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Als je in bent voor een volgende stap, hebben wij het materiaal.

Wanneer je je lijf graag in vorm wilt houden, vergeet dan niet om je bekkenbodem te trainen en de beste manier om dat te doen is het oefenen met een verzwaarde bal.

LELO Beads Plus (6 stuks)

Wil jij liever je eigen uitdaging samenstellen, dan heeft LELO de oplossing voor jou. Met LELO Beads Plus krijg je 3 verschillende setjes van 2 kegelballen. In de houder kun je dan zelf de combinatie van verschillende ballen maken, zodat het gewicht precies goed voor jouw niveau is.

Amaysin Deluxe

Verwen jezelf, terwijl je traint met de Amaysin Deluxe Kegelbal. De bal heeft een gewicht van 104 gram, dus het zorgt ervoor dat je de spieren goed moet aanspannen.

Satisfyer V Balls (3 stuks)

Als het idee van een set je wel aanstaat, heeft Satisfyer er ook een voor jou. Speciaal ontwikkeld voor de vrouw, die de oefeningen om de vaginale spieren te trainen al onder de knie heeft. Ontdek de populaire set V-ballen.

Drie kegelballen in verschillende kleuren op een lichtpaarse achtergrond met glitter

Jade ei

Als onderdeel van intieme training heeft het Jade Ei een speciale plek verdiend.

Misschien volg je niet dezelfde cyclus als de maan en is wierook geen onderdeel in je leven, maar kijk eens wat dit speciale product je te bieden heeft.

Het originele Jade ei is eigenlijk gemaakt voor een betere doorbloeding en richt zich op sensuele energie.

Hoewel het uitgangspunt anders is, werkt een Jade ei op dezelfde manier als een kegelbal.

Zo heeft rozenkwarts steen al zijn intrede gedaan in menig trainingsschema.

De steen staat voor universele liefde en er wordt gezegd dat hij meer vreugde in je leven kan brengen. Bij de Yoni Eieren van Le Gemmes kun je kiezen uit 3 maten en daarbij het beste formaat voor jou vinden.

Een Jade ei omgeven door gouden glitter

Bekkenbodemtrainers, het spannende alternatief

Oké, dan hebben we nog een troef achter de hand. Als je er absoluut zeker van wilt zijn dat je de oefeningen goed doet, kun je een kegeltrainer aanschaffen.

Dit is de technische versie van een personal trainer, die je via een app begeleidt naar hét antwoord van je onderlijf op gespierde bovenarmen.

De beste bekkenbodemtrainers

Misschien zie je het nog niet helemaal voor je. Daarom zullen we onze van favorieten kegeltrainers aan je introduceren, om je een beter idee te geven.

OhMiBod - Lovelife Krush

Met zijn ingebouwde sensor meet en registreert de prijswinnende Lovelife Krush van OhMiBod de kracht van je spieren en stelt een persoonlijk trainingsprogramma voor je samen. Je verbindt de kegeltrainer met de gratis app TASL (The Art of Science and Love), waar de training samen met een paar ondeugende spelletjes op je wachten.

We-Vibe Bloom

Met We-Vibe Bloom krijg je nog veel meer. Deze kegeltrainer heeft 3 verwisselbare gewichten, zodat je rustig kunt beginnen en langzaam het gewicht kunt opvoeren. Je kunt opwindende vibraties ervaren tijdens het trainen, bestuurd via de gratis We-Connect app.

Drie verschillende bekkenbodemtrainers op een lichtpaarse achtergrond met glitter

Aan de slag!

We hopen dat we je nog meer zin hebben gegeven om kegelballen te gaan gebruiken, zodat je je onderlijf kunt trainen voor de gouden medaille.

Bekijk het geweldige assortiment op Sinful, waar je de kegeltrainers, Yoni eieren en alle andere producten uit deze blog vindt.

Succes!

Vijf kegelballen in verschillende kleuren op een lichtpaarse achtergrond met glitter

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful