Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
  • Discrete levering en verpakking
  • Retourneer binnen 365 dagen
  • Gratis verzending boven €45
Menstruatie producten en bloemen op een roze achtergrondMenstruatie producten en bloemen op een roze achtergrond
Seksuele Gezondheid
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:22/06/2022

Lust en menstruatie

Inhoudsopgave

Kun je seks hebben als je menstrueert? Is water nat? Ons antwoord is natuurlijk een volmondige: ja!

Sommige vrouwen merken dat hun behoefte aan seks afneemt wanneer de rode vlag uithangt, terwijl anderen een onverzadigbare lust naar bevrediging krijgen.

Beide zijn OKAY!

Geen seks voor mij, maar toch bedankt!

Menstruatie gaat vaak gepaard met heerlijke bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel, irritatie, hoofdpijn, vermoeidheid en maagklachten. Dat stimuleert nou niet bepaald het verlangen naar seks.

En weet je, daar is absoluut NIETS mis mee. Je moet nooit seks hebben als je er geen zin in hebt. Menstruatie of niet.

Als je een partner hebt, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om intiem te zijn, terwijl je ongesteld bent. Misschien wil je gewoon een knuffel en even vastgehouden worden? Of is een diepgaande massage meer jouw ding? Wellicht heb je zin om je partner op een andere manier te verwennen, zonder dat het direct tot meer leidt.

Ook al gruwel je bij de gedachte seks te hebben met je partner terwijl je ongesteld bent, misschien wil je nog wel wat quality time met jezelf. Sterker nog, het kan zelfs in je voordeel zijn.

Daarover later meer, laten we eerst kijken naar het gedeelte 'ja tegen seks'.

Bloemenkrans op roze achtergrond

Ik wil van alles wat, alsjeblieft!

Als je verlangen onveranderd is of misschien zelfs in intensiteit toeneemt als ongesteld bent: volg dat gevoel gewoon. Er is geen reden waarom je niet kunt genieten van seks met je partner of met jezelf terwijl je bloedt.

Seks met jezelf

Er zitten veel voordelen aan masturberen en die nemen alleen maar toe als je ongesteld bent. Wist je bijvoorbeeld dat als je een orgasme hebt, je lichaam oxytocine en dopamine aanmaakt?

Door deze hormonen ervaar je een gevoel van geluk en welzijn. Echte liefdeshormonen dus.

Bovendien verlicht masturberen de menstruatiepijn, maakt je meer ontspannen en verlaagt je stressniveau.

Klinkt hemels, toch?

Seksspeeltjes en bloemen in een houten kist

Handen uit de mouwen of toch maar niet?

Gebruik je graag je handen tijdens het masturberen? Blijf dat dan vooral doen.

Raak je toch minder enthousiast van de gedachte direct in contact met het bloed te komen? Dan kun je ook masturberen onder de douche of een seksspeeltje gebruiken. Handen, de waterstraal van de douche of een clitorisvibrator zijn absoluut perfect als je tampons of een menstruatiecup gebruikt tijdens je ongesteldheid.

Clitoris vibrators op een witte plaat

Ontspanning van binnenuit

Je kunt jezelf vaginaal blijven stimuleren, ook al ben je ongesteld. Dit vereist natuurlijk wel een vrije toegang. Sommige vrouwen ervaren dat de onderbuik ontspant en de menstruatiepijn af neemt, wanneer een ze met een dildo of een dildo-vibrator de vagina van binnenuit masseren. Je kunt je vingers blijven gebruiken om jezelf te bevredigen of je kunt een dildo gebruiken, met of zonder vibraties. Zelfs als je bloedt en van nature nat bent, kan het een goed idee zijn om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken.

Seksspeeltjes en bloemen op een roze achtergrond

Het bezoekuur is bij deze officieel geopend

Als je er comfortabel bij bent, is er niets dat je ervan weerhoudt om seks te hebben met je partner tijdens je menstruatie. Maar misschien is dit voor jou een halte te ver of staat je partner ook niet echt te springen.

Voel jij je helemaal op je gemak met je lijf en omarm je het ongesteld zijn als iets volkomen natuurlijks? Dan nog is het prima om niet direct hard van stapel te lopen.

Laten we erover praten

Het kan een enorme hulp voor jezelf en je partner zijn, als je je innerlijke gedachten onder woorden brengt.

En of die partner nu een man of een vrouw is, het is voor hen onmogelijk om bij te houden of op dag twee je een hevige bloeding hebt of minimaal bloedt. Geef aan of je er helemaal klaar voor bent of dat je penetrerende seks bijvoorbeeld liever tot na je menstruatie bewaart.

Ik ben de uitdrukking "Een echte man krijgt bloed aan zijn zwaard" een keer tegengekomen (geen grap), maar niet alle sekspartners hebben zo'n poëtische relatie met je maandelijkse bloeding.

Klaar voor de start, ACTIE!

Na het gesprek heb je hopelijk één of meer oplossingen bedacht die voor jullie beiden werken.

En als je daar in bed ligt (of op de bank, als je dapper bent), heb ik een paar tips voor je.

  • Onderlegger: tenzij je echt van beddengoed verwissel houdt, is het een goed idee om een onderlegger te gebruiken. Een plastic matrasbeschermer is misschien wat overdreven. Een handdoek of een oud t-shirt werken net zo goed.
  • Vochtige doekjes: eerlijk gezegd, bloed kan vervelend zijn. Niet vies, maar een beetje rommelig. Zelfs met een handdoek bij de hand, zijn vochtige doekjes een snelle en effectieve oplossing als het bloed is opgedroogd of weggelopen.
  • Condooms: Als je mannelijke partner nieuwsgierig maar niet razend enthousiast is over het idee van direct contact met bloed, is het dragen van een condoom een goed idee.
  • Wacht met penetratie: Seks is zoveel meer dan penetratie van de vagina, dus besteed tijd aan het verkennen van andere delen van het lichaam.
  • Wederzijdse masturbatie: Bereid jezelf voor op een fijne vingersessie en geniet van het uitzicht terwijl je elkaars beste trucjes leert!

Handdoek, bloemen en condooms

Eer je verlangen 

Inmiddels weten we dat het hebben van seks tijdens de menstruatie veel voordelen met zich meebrengt. En die kunnen de tijd van de maand een beetje aangenamer maken. Maar je kunt nog steeds moeite hebben om je op je gemak te voelen, jezelf volledig over te geven aan verlangens en te genieten van intimiteit met je partner terwijl je bloedt. 

Of je bent misschien VOLLEDIG in de stemming, maar hebt het gevoel dat iets je tegenhoudt. Vraag jezelf af wat dat zou kunnen zijn. Is het lichamelijk? Praktisch? Op te lossen?

Probeer open en eerlijk te zijn naar je partner. Geef aan waar je je prettig bij voelt en hoe je je verlangens wilt bevredigen op een manier die voor jullie beiden goed voelt.  Maar onthoud, hoe geweldig het ook is om aan je verlangens toe te geven, als het niet jouw ding is, is dat ook prima. Er zijn veel andere manieren om te genieten van intimiteit en close zijn met je partner die misschien prettiger zijn tijdens je menstruatie.

Seksspeeltjes en bloemen in een houten kist

All you need is love

Misschien heb je, net als ik, de neiging hebt om een beetje boos te zijn op je lichaam. Je hebt een aantal dagen te kampen met bloeden, ongemakkelijke gevoelens en het verschonen van jezelf en de lakens. Laat me je dan herinneren om lief voor je lijf te zijn. Overlaadt het met liefde!

Wat is er beter dan een zachte aanraking en rustgevende orgasmes van jezelf of je partner? Nou, ik kan zeker niets beters bedenken!

Psst... Had ik al gezegd dat je nog meer over menstruatie kunt lezen in in deze blog?

Gerelateerde artikelen

    Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

    Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

    Discrete levering en verpakking
    Retourneer binnen 365 dagen
    Gratis verzending boven €45

    Levering

    Veilige betaling

    Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

    Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

    Copyright © 2008-2024 Sinful