Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
  • Discrete levering en verpakking
  • Retourneer binnen 365 dagen
  • Gratis verzending boven €45
Anale douches en glijmiddelen op een roze achtergrond met bloemenAnale douches en glijmiddelen op een roze achtergrond met bloemen
Gidsen
Copywriter
Laatste upate:02/10/2022

Anale reiniging - Zo pak je dat aan

Inhoudsopgave

Denk je er over om anale seks uit te proberen, maar wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan is deze blog voor jou geschreven.

Vind de antwoorden op al je vragen over anale reiniging en wat dit eigenlijk is. Ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat je helemaal schoon wordt.

En voor alle duidelijkheid, wanneer je leest over een spoeling, klysma of anale douche, dan wordt dezelfde methode bedoeld. Er zijn alleen verschillende namen voor.

Als je deze blog over anale reiniging hebt gelezen, kan ik je onze gids aan de slag met anale seks van harte aanraden.

Een witte tube glijmiddel ligt bovenop een spiegel

Wat is anale reiniging?

Bij een anale reiniging spoel je je endeldarm schoon met water.

Wanneer het water er weer uit komt, spoelt ook de ontlasting weg en minimaliseer je de kans op ongewenste situaties tijdens anale seks.

Je hoeft je geen zorgen te maken over ongelukjes en zo kan je ontspannen aan de slag gaan en volop genieten van de ervaring.

Maar is het ook echt nodig?

Onze darmen zijn zo ontworpen dat ontlasting hoog in de endeldarm wordt vastgehouden.

Dus als jij net naar het toilet bent geweest en je voelt je daarna leeg, ben je klaar om op verkenning te gaan.

Speel je liever op safe, dan is een anaal douche een goed idee.

Psst. Je vindt de meest gestelde vragen verderop in deze blog

Vier zwarte anale douches

Waarmee kun je je anaal reinigen?

Er zijn verschillende producten voor anale reiniging, maar ik stel de twee meest populaire producten aan je voor. Welke je moet kiezen, hangt helemaal af van je behoefte en ervaringsniveau.

Anaal douche voor beginners

Het meest populaire product is een anaal douche.

En ja, ze heten hetzelfde als de methode die je gebruikt voor anale reiniging.

Een anaal douche is een flexibel, peervormig pompje waar je in knijpt, zodat het water eruit spuit. Het is makkelijk in je te brengen en dit kun je op je eigen tempo doen. Anaal douches zijn een absolute bestseller omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn, na afloop snel schoon te maken zijn en praktisch op te bergen zijn. En daarmee is het ideaal voor gebruikers, ongeacht het ervaringsniveau. Maar een anaal douche is bijzonder geschikt voor beginners. Wanneer je een anaal douche koopt, raden we je vooral aan één met een siliconen buis te kiezen. Door de siliconen is de buis flexibel en dus niet zo hard als een kunststof buis. Een goed voorbeeld is de Sinful Soft Comfort Anaal Douche. Het heeft een flexibele buis die je makkelijk kunt inbrengen, ook als je het nog niet eerder hebt geprobeerd. De siliconen buis is ongeveer zo dik als een slanke vinger en in combinatie met het zachte materiaal is het makkelijk te controleren en te voelen hoe ver hij omhoog zit.

Wil je toch liever een vaste, stevige buis, kijk dan eens naar de Sinful Deluxe Anaal Douche.

De buis op deze anaal douche is gemaakt van hard kunststof. In verhouding met een siliconen buis is deze smaller en korter, wat een voordeel voor beginners kan zijn. Maar vergeet niet om de buis heel langzaam in te brengen, anders kan de huid in en om de anus een beetje scheuren.

Een hand houd een zwarte anaal douche vast

Een anaal douche kop voor fijnproevers

Je kunt ook een speciaal ontworpen anaal douche kop voor de spoeling gebruiken, al vereist dit wel wat ervaring. De speciale douche kop schroef je op de doucheslang, in plaats van je gewone douche kop. Controleer dan of het water op een aangename temperatuur is. Daarna breng je de anaal douche kop in en draai je de kraan langzaam open.

Bij het gebruik van een douche kop moet je extra op de waterdruk en temperatuur letten, omdat deze met een grotere kracht komt dan bij het gebruik van een handdouche. Let er op dat er niet te veel water in de darm komt, dit kan namelijk pijnlijk zijn.

Daarom is het belangrijk dat je al wat ervaring met anale reiniging hebt en je bekend bent met het proces, voordat je overstapt op het gebruik van een anaal douche kop.

Nu je de verschillende producten een beetje kent, moet je natuurlijk ook weten hoe je het beste je endeldarm schoon spoelt.

Een hand houd een douche kop voor anaal reiniging vast

Hoe ga je nu aan de slag?

De lijst hieronder kun je het beste als een uitgebreide handleiding voor anale reiniging zien.

Je vindt er allerlei handige tips en belangrijke aandachtspunten, die je helpen de anale reiniging een goede ervaring te worden. Om het duidelijker te maken, heb ik illustraties voor je gemaakt

Nadat je het een paar keer hebt geprobeerd, kun je misschien je eigen lijst samenstellen van wat het beste voor jou werkt. Aangezien een anale douche het meest beginnersvriendelijk is, gebruik ik deze als uitgangspunt in plaats van een anaal douchekop. De meeste stappen kunnen echter met beide producten worden gebruikt.

1. Neem je tijd

De eerste keer dat je een anale douche probeert, is het vooral belangrijk dat je er tijd voor neemt.

Zet je favoriete podcast, serie of muziek op en doe alles stap voor stap.

Illustratie van twee kaarsen en twee handdoeken

2. De juiste temperatuur

Het water dat je gebruikt moet de juiste temperatuur hebben. Bij voorkeur lauwwarm, maar nooit kokend heet. Voordat je de anaal douche vult, zorg je ervoor dat het water op de gewenste temperatuur is. Dit kun je checken door eerst het water over een vinger te laten lopen. Als je de juiste temperatuur hebt gevonden, vul je de pomp zo vol mogelijk, zodat er zo min mogelijk lucht in de pomp zit.

Illustratie van een hand die een zwarte anale douche vasthoudt onder een kraan

3. De beste tip

Gebruik een glijmiddel! Het gaat allemaal veel makkelijker met glijmiddel. Doe een beetje op je anus en ook op de buis van de anale douche, voordat je deze in brengt.

Het beste kun je hier een anaal glijmiddel op waterbasis voor gebruiken.

Een anaal glijmiddel heeft een dikkere consistentie en is daardoor makkelijker aan te brengen.

Een illustratie van twee handen met een zwarte anale douche en een zwart anaal glijmiddel

4. Op je hurken en zachtjes knijpen

Nu ben je klaar om de anaal douche in te brengen, het is voor de meeste mensen het makkelijkst om hierbij te hurken. Als je liever blijft staan, plaats dan een voet op de WC-bril en buig een beetje voorover.

Het belangrijkste is dat je een houding vindt, waarin je je evenwicht kunt bewaren. Knijp eerst een beetje in de pomp, zodat alle lucht eruit wordt geperst. Breng daarna voorzichtig de buis in.

Nu knijp je langzaam het water uit de pomp, net zo lang totdat deze leeg is. Blijf knijpen terwijl je de anale douche er weer uit trekt.

Illustratie van een anaal douche en een onderlijf

5. Tijd om te spoelen

Sta op en ga op het toilet zitten om het water er weer uit te krijgen.

Dit doe je op dezelfde manier als wanneer je naar de WC gaat voor een grote boodschap.

Na de eerste spoeling, kan het een goed idee zijn om nog wat langer te blijven zitten dan normaal, om er zeker van te zijn dat al het water eruit is.

Illustratie van een persoon op een toilet

6. Herhaal indien nodig

Het verschilt hoe vaak je het proces moet herhalen om je helemaal schoon te voelen. Een goed uitgangspunt is dat het water dat je uitspoelt, helder of half helder moet zijn. Hiervoor zijn ongeveer 2-3 spoelbeurten met de anale douche nodig.

ONTHOUD: gebruik elke keer een glijmiddel bij het inbrengen.

De eerste paar keer dat je het probeert, kan het elke keer anders aanvoelen dan wat je eerder hebt ervaren. Het kan voelen alsof je nodig naar het toilet moet, zonder dat het daadwerkelijk nodig is. Daarom benoem ik het nog een keer: Om je ervaring te laten slagen, is het heel belangrijk dat je er vooral de tijd voor neemt.

Als je thuis in een veilige omgeving bent en geen tijdsdruk ervaart, kun je zo vaak van en naar het toilet gaan, totdat je weet hoe je lichaam reageert op het spoelen. Hoe vaak je ook achter elkaar spoelt, het is het beste om na de anale reiniging een uur of twee te wachten voordat je zelf of met een partner gaat experimenteren met anale seks.

Illustratie van een hand met een zwarte anale douche met water dat eruit komt

De anale douche schoonmaken

Als je klaar bent met anale reiniging, moet je natuurlijk ook de anale douche schoonmaken.

Begin met het vullen van een beetje water in je anale douche en giet dit in het toilet zodat je zeker weet dat er geen resten in de pomp blijven zitten.

Verwijder de buis en reinig beide delen grondig met warm water en zeep. Hier kun je ook een sex toy cleaner voor gebruiken.

Mocht je het prettig vinden, kun je de siliconen onderdelen eerst een paar seconden in kokend water laten weken.

Let wel op, dit kan niet met anale douches van harde kunststof, omdat deze in kokend heet water kunnen vervormen.

Zit je nog met vragen? Ik heb de meeste gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Sex toy cleaner met schuim

Meest gestelde vragen

Om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart aan de slag kunt gaan met anale reiniging, heb ik antwoorden op de drie vragen die ons het meest worden gesteld.

Hoe vaak kan ik spoelen?

Er zijn geen officiële richtlijnen voor hoe vaak je anaal mag spoelen. Daarom is mijn advies aan jou om alleen te spoelen als je denkt dat het echt nodig is.

Als je vaak spoelt, loop je namelijk het risico de natuurlijke darmflora te irriteren en dat is nergens voor nodig.

Is het noodzakelijk?

Als uitgangspunt: Nee.

Zoals eerder genoemd, je lichaam is zo ontworpen om ontlasting hoog in de endeldarm vast te houden en het geeft een duidelijk signaal dat je naar het toilet moet. Het laat niet zomaar ineens een zending vallen.

En of je nu op voorhand hebt gespoeld of niet: er kan een altijd klein ongelukje gebeuren als je anale seks hebt.

Doet het pijn?

Tot je helemaal door hebt hoe je een anale douche moet gebruiken, kan het wat ongemakkelijk aanvoelen - dat is volkomen normaal, maar het mag nooit pijn doen.

Als het pijn doet, gebruik dan meer glijmidder, probeer meer te ontspannen en breng de buis nog langzamer in.

Twee handen met een zwarte anale douche en een witte tube anaal glijmiddel

Een schone toegang, is een blije toegang

Hoewel anale reiniging dus niet zo cruciaal is als je zou denken, doen veel mensen het om zich prettiger te voelen. En dat is heel begrijpelijk.

Het belangrijkste is dat jij je goed voelt als je seks hebt. Een anaal douche geeft jou misschien ook de gemoedsrust, die je zonder anale reiniging niet vindt. Als je nieuwsgierig bent geworden naar anale reiniging, moet je het vooral eens uitproberen! Zolang je de stappen volgt, kom je er snel achter of het je extra gemoedsrust en zekerheid geeft, waardoor anale seks nog leuker wordt.

Ga ervoor!

Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45

Levering

Veilige betaling

Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

Copyright © 2008-2024 Sinful