Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Twee mensen in bed knuffelen glimlachend Twee mensen in bed knuffelen glimlachend
Nieuws
Copywriter
Laatste upate:08/03/2024

Zorgen seksspeeltjes voor voldoening?

Inhoudsopgave

We hadden de eer om de Universiteit van Kopenhagen te ondersteunen; zij gebruikten onze gegevens van het Sindex onderzoek in hun onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Sex Research. Cool, toch?

De man achter het onderzoek is Gert Martin Hald, hoogleraar psychologie en afdelingshoofd van de afdeling Volksgezondheid.

Hij is de hoofdauteur van het onderzoek getiteld 'Do Sex Toys Make Me Satisfied? The Use of Sex Toys in Denmark, Norway, Sweden, Finland, France and the UK'. Dit onderzoek duikt in de wereld van seksualiteit en wat mensen gelukkig maakt.

De Sindex-gegevens bevatten antwoorden van bijna 12.000 mensen uit zes verschillende Europese landen. Er wordt onder andere gekeken of het hebben van seksspeeltjes enig verschil maakt in hoe tevreden mensen zijn met hun leven.

Deze informatie biedt ons een zeer interessante kijk op de intimiteit van vandaag de dag, en op datgene waar we plezier aan beleven.

Twee glimlachende mensen knuffelend onder de dekens in bed

De kern van geluk:

Gert Martin Hald sprak met Videnskab.dk, een populair-wetenschappelijk nieuwsmedium dat Denen voorziet van betrouwbare kennis over onderzoek, en zei:

"Het blijkt dat het bezit en gebruik van speeltjes duidelijk is gerelateerd aan een hogere tevredenheid over het seksleven, relaties en het leven in het algemeen."

Dat is nogal wat. Want dit laat ons nog meer nadenken over hoe deze persoonlijke hebbedingetjes daadwerkelijk ons geluk beïnvloeden.

Nu moeten we gaan definiëren wat intimiteit en het verkennen van je seksualiteit eigenlijk betekenen.

Close-up van twee oudere mensen die naar elkaar glimlachen

Finland eindigt als eerste:

En blijkbaar vaker, met een gemiddelde van 5,4 speeltjes per persoon. Het gaat niet alleen om plezier; het gaat om vrijheid!

De Finnen laten de wereld zien hoe je genot met open armen en een brutale grijns kunt omarmen.

Het cijfer weerspiegelt niet alleen een nationale voorkeur voor seksuele verkenning, maar ook een bredere culturele verschuiving naar de acceptatie en destigmatisering van seksspeeltjes.

De vooruitstrevende houding van Finland ten opzichte van seksualiteit dient als lichtend voorbeeld voor open gesprekken en acceptatie van persoonlijke voorkeuren als het gaat om genot.

Hoeveel seksspeeltjes hebben gebruikers gemiddeld?

1
icon

5.4

2
icon

5.1

3
icon

5.0

4
icon

3.6

5
icon

3.1

De Grote Vraag:

Het is super interessant om te zien dat het bezitten van seksspeeltjes en je tevreden voelen met het leven met elkaar verbonden lijken te zijn. Maar het onderzoek wijst er ook op dat het feit dát deze zaken met elkaar verbonden zijn, niet betekent dat het één de directe oorzaak van het ander is.

Het is een kip-ei vraag. Zijn gelukkigere mensen meer geneigd om seksspeeltjes uit te proberen, of maakt het spelen met deze speeltjes mensen gelukkiger?

Dat is nog niet verder onderzocht en zeker de moeite waard om verder uit te diepen. En wij vinden het zeker interessant om daar nader onderzoek naar te doen.

Wat is de volgende stap?

Dit onderzoek kan gerust baanbrekend worden genoemd.

Het gaat in tegen wat de maatschappij gewoonlijk denkt en het gaat erom mensen meer open te laten staan voor de gedachte dat seksspeeltjes een gunstig effect kunnen hebben op zowel persoonlijke groei als de groei van relaties.

Seksspeeltjes beginnen hun taboe-status te verliezen, waardoor de kans toeneemt dat gesprekken over seksuele gezondheid normaler worden. Hald heeft de maatschappij zien veranderen:

"Ik ben 49 en toen ik jong was, kocht je seksspeeltjes in de achterkamertjes van winkels. Tegenwoordig is het veel minder een schande om ze te gebruiken. Het is relatief normaal en hoort bij het experimenteren," aldus Gert Martin Hald.

Dit betekent dat we allemaal beter kunnen verkennen wat we willen en aan hechtere relaties kunnen bouwen.

Twee knuffelende, lachende mensen

Tot slot

Deze Deense duik in de wereld van seksspeeltjes en geluk zegt eigenlijk:

"Hé, laten we niet verlegen zijn over wat ons gelukkig maakt

Het laat ons twee keer nadenken over de rol die intimiteit speelt in onze zoektocht naar een gelukkig leven. Het stimuleert een gesprek dat nodig gevoerd moet worden, over een relaxte omgang met onze seksuele verlangens en om deze zonder schaamte te verkennen, en dat dit tot groter algeheel geluk leidt.

We worden steeds opener en begripvoller, en het verband tussen ons persoonlijk genot en de algehele tevredenheid in het leven krijgt aandacht in de discussie over wat ons echt gelukkig maakt.

TL;DR: Seksspeeltjes en seksualiteit hebben alles te maken met openheid, veilig verkennen en misschien ontdekken dat plezier uit een onverwachtse hoek kan komen.

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful