TickDiscrete levering en verpakking
TickRetourneer binnen 365 dagen
TickGratis verzending boven €45
  • TickDiscrete levering en verpakking
  • TickRetourneer binnen 365 dagen
  • TickGratis verzending boven €45
Een massagekaars, stenen en een gouden boeddha beeldjeEen massagekaars, stenen en een gouden boeddha beeldje
Gidsen
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:22/06/2022

Tantra - De sleutel tot verbinding

Inhoudsopgave

Als ik het woord tantra tegenkom, denk ik automatisch aan wierookstokjes, sarongs met batikprint, de filosofieën van het Oosten en vooral heel langzaam bewegen.

Maar wat is tantra seks eigenlijk? Hoe gaat dat in zijn werk? Moet je spiritueel zijn om het eens uit te proberen?

Zit je ook met deze vragen? In deze blog probeer ik ons allebei een beetje wijzer te maken en uit te zoeken wat de wonderlijke wereld van tantra seks nou eigenlijk inhoudt.

Tantra - wat betekent het?

Het woord tantra is Sanskriet voor "weven" en het past heel goed bij de betekenis van het verweven van alle dingen en ervaringen die ons leven vullen tot iets zinvols.

Tantra is ook het begrip energie die door het lichaam stroomt. En als je regelmatig de zon begroet vanaf een yogamatje, heb je misschien al eens gehoord van chakra's.

Blote rug en veel kleine kristallen

Het lichaam heeft 7 primaire chakra's, die ongeveer op een rechte lijn langs je ruggengraat verdeeld zijn. Het onderste chakra is het wortelchakra, dat tussen de geslachtsdelen en de anus zit. Het bovenste is het kruinchakra, dat bovenop je hoofd zit.

De seksuele energie stroomt door je lichaam en chakra's op dezelfde manier als het bloed door je bloedvaten stroomt. En over seksuele energie gesproken, laten we tot de kern komen.

Tantra seks

Voor velen van ons is seks iets heel fysieks. Het gaat om aanraking, zwellende lichamen en chemische reacties in de hersenen. Het zijn ook spiersamentrekkingen, afscheiding van vloeistoffen en geluiden die met of door het lichaam worden geproduceerd.

Maar tantra seks is ook spiritueel. Het draait om twee tegengestelde polen die elkaar ontmoeten en elkaars energie delen. Ying ontmoet yang.

Persoon die een kaars met beide handen vasthoudt

Bij tantra seks bouw je de seksuele energie langzaam op en geniet je van de seksuele energie die door je lichaam stroomt. Als je een vrouw bent, wil je misschien keer op keer een orgasme hebben, maar als je een man bent, probeer dan het klaar komen te vermijden. Want bij een ejaculatie wordt de seksuele energie af gevoerd, en bij tantra seks moet dit bij voorkeur in het lichaam blijven. Met training en geduld kun je leren een orgasme te krijgen zonder te ejaculeren. En zo kun je net als de vrouwelijke partner steeds weer tot een orgasme komen. Zonder die seksuele energie te verliezen.

Massagekaarsen, massageolie, veren en kleine bloemen liggen op een oranje achtergrond

Hoe ga je aan de slag?

Sommigen hebben het idee dat tantra seks onderdeel van de Kama Sutra is, maar maak je geen zorgen over acrobatische hoogstandjes!

Als je met je partner wilt experimenteren met tantra seks, kun je met relatief weinig hulpmiddelen de juiste sfeer creëren.

Een persoon van avchteren gezien, die een veer van veren boven het hoofd houdt

De juiste sfeer

Zorg ervoor dat de slaapkamer (of welke ruimte je maar wilt gebruiken) schoon en netjes is. Het is ook een goed idee om de ruimte op een aangename temperatuur is. Het moet niet zo warm zijn dat je wegsmelt, maar warm genoeg dat je niet bevriest zonder kleren aan.

Om de zintuigen aan te wakkeren kun je bijvoorbeeld een wierookstokje, een geurkaars of een massagekaars aansteken. Misschien past er ook wat zachte muziek bij?

Een tantra sessie kan een paar uur duren. Dan is het ook fijn dat er wat eten en drinken klaar staat. Binnen tantra seks kan eten een heel sensationeel onderdeel van een sessie zijn. Zo ook wijn, dat als symbool van de bedwelming van de lichamen wordt gezien. Zo kun je de beleving prima met een goed glas Pinot ondergaan.

Verlichte massagekaarsen en een massageoliestandaard in een houten kist

Laat de energie stromen

Als de kamer gevuld is met een aangename sfeer, kunnen jij en je partner aan de slag met waar het echt om gaat.

Je start met het maken van verbinding door dicht bij elkaar te zitten. Sommigen stelletjes starten met mediteren - dit is natuurlijk geen verplichting. Wanneer je dit overslaat, zit dat niet in de weg om in echt contact met elkaar te komen.

Een van jullie kan in kleermakers- of lotushouding gaan zitten (meestal de man in een m/v-relatie), en de ander kan op schoot gaan zitten met de benen om het lichaam van je partner, zodat jullie gezichten naar elkaar toe wijzen.

Als je bij elkaar zit, zorg er dan voor dat je oogcontact houdt en leg bijvoorbeeld een hand op elkaars hart. Kijk of jullie de ademhaling kunt synchroniseren op een rustig tempo, zodat dit in een overgaat in een gelijkmatige stroom.

Op dezelfde manier zal de energie stromen.

Persoon ligt op zijn buik met een brandende kaars op zijn rug

Geniet van elkaar

Wanneer je de verbinding met elkaar voelt, ben je klaar om op seks over te gaan.

En onthoud, dat betekent niet dat je direct over moet gaan tot penetratie.

Waarom niet wat langer genieten van de connectie die je met elkaar hebt gemaakt? Je kunt elkaar masseren en elkaar zacht strelen met veren. Of elkaar lang zoenen en opgaan in langzame liefkozingen.

Tantra seks is niet in twintig minuten voorbij. Het kan gemakkelijk enkele uren duren, dus neem gewoon de tijd om je aan elkaar te geven.

Een orgasme is niet het doel. Zoals ik al eerder schreef, moet de man het ejaculeren bij voorkeur vermijden.

Maar het is aan jullie om te bepalen of dat zinvol is. Ik ben er zeker van dat je een geweldige tantra sessie kunt beleven, zelfs als er een ejaculatie is.

Verlichte massagekaarsen, massageolie en boeddha beeldje

Is tantra voor iedereen?

Je hoeft niet in oosterse filosofieën te geloven of deze in praktijk te brengen. Ook hoef je je niet over te geven aan wierook en meditaties als het te geitenwollensokkerig voor je wordt.

Ik geloof in doen wat werkt. Dat wat voor jou zinvol is.

Voor mij is het logisch om de dingen over te nemen die voor mij aantrekkelijk zijn. Het langzame, de aanwezigheid en de verbinding met mijn partner en vooral ook de verbinding met mezelf.

Zowel solo-seks, als elke woensdag (gehaktdag) seks met mijn partner werd als snel een routine. Dus de tantrische mentaliteit herinnert mij eraan dat seks veel meer is dan het najagen van een climax. Het gaat om de reis, niet om de bestemming. Begrijp je?

Een aangestoken massagekaars, een massageolie en een veertje liggend in een houten kist

Tantra als inspiratie

Er zijn veel manieren om jezelf te ontwikkelen of te vernieuwen.

Je kunt een cursus Spaans volgen op de Volksuniversiteit. Of naar de kapper gaan en een nieuwe kapsel laten aanmeten. Maar je kunt ook de dingen die goed lopen in leven verbeteren, je hoeft niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden.

Misschien probeer je soms een stuk pure chocolade door je chili con carne te roeren. Of bezoek je een nieuwe taverna de volgende keer dat je weer eens op Kreta bent.

Maar wat doe je in de slaapkamer? Vergeet je niet dat je seksleven soms ook wat nieuwe inspiratie kan gebruiken?

De zoektocht naar inspiratie kun je op veel manieren invullen. Sinful Tantra Box(en van harte aan te raden!), maar je kunt je ook eens in een rollenspel of een fetisj verdiepen. En je dacht het waarschijnlijk al: je kunt tantra seks uit proberen.

En ik zeg het nog maar een keer voor de zekerheid.

Pluk de elementen eruit die voor jou (en jouw partner) zinvol zijn. Of het nu gaat om massagekaarsen, samen adem halen, het oogcontact, de langzame aanrakingen of het vrijen en de uitgestelde orgasmes. Speel met de mogelijkheden die het jullie biedt.

Een veer, een boeddha beeld, twee flessen en kleine kristallen die bij elkaar staan
Meld je aan voor Sinful's nieuwsbriefAbonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestelling.

Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

TickDiscrete levering en verpakking
TickRetourneer binnen 365 dagen
TickGratis verzending boven €45

Levering

Veilige betaling

Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

Copyright © 2008-2024 Sinful