Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Close up van een persoon die een aarbei eetClose up van een persoon die een aarbei eet
Gidsen
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:13/07/2022

Speel met de zintuigen

Inhoudsopgave

Seks is veel meer dan op en neer, erin en eruit en wat gekreun.

Je kunt heerlijke en ondeugende ervaringen hebben met iemand die je oppervlakkig kent en je kunt diepe en innige ervaringen hebben met iemand van wie je houdt. En dat geldt natuurlijk ook voor seks met jezelf.

Van al deze ervaringen is het ene niet beter dan het andere.

Maar misschien ben je op zoek naar meer tederheid, verleiding of intimiteit. En wil je een manier vinden om jezelf de tijd gunnen om te genieten, te ontdekken en te voelen.

In deze gids krijg je tips en trucs over hoe een spel met de zintuigen jou en je partner precies dát kan geven.

Seksspeeltjes, massageolie, aardbeien en champagneglazen op tafel

Ruiken, proeven, horen, zien en aanraken

Van nature beschikken we over vijf zintuigen die je allemaal wel kent.

Je hebt vast wel eens in een zure appel gebeten en ervaren hoe het zuur alles in je mond doet samentrekken. Je hebt op een zachte lentedag vast ook wel eens aan een bloeiende bloem geroken en genoten van de geur die herinneringen opriep van zomer, zon en buiten spelen toen je nog een kind was.

En misschien heb je je in de slaapkamer al eens laten blinddoeken en ervaren hoe al je andere zintuigen worden versterkt wanneer je zicht wordt weggenomen. Zie je het plaatje voor je?

Alle zintuigen kunnen worden geactiveerd of geblokkeerd als jij en je partner tijd vrijmaken om elkaar te verwennen en dit kan tot veel bijzondere ervaringen leiden.

Olie van een massagekaars die op een arm druipt

Is zintuiglijk spel alleen voor voorspel?

Voorspel? Ik hoor het je zeggen en weet precies wat je bedoelt. Voorspel is vaak de term die we gebruiken als we elkaar opwarmen. Jarenlang was de gedachte dat het voorspel er was om de man en de vrouw voor te bereiden op de echte seks, namelijk de penetratie. Gelukkig is die opvatting inmiddels wel achterhaald. En de algemene gedachte dat een intieme relatie voorbehouden is aan een man en een vrouw, is gelukkig ook veranderd. Intieme relaties zijn er in verschillende vormen.

Zoals ik al schreef, seks is veel meer dan alleen penetratie. Maar wat mij betreft kunnen we de term 'voorspel' wel blijven gebruiken, mits we het erover eens zijn dat het niet alleen om 'opwarmen' gaat, maar meer om een uitbreiding van plezier en genot.

Zo, dat hebben we opgehelderd.

En dan het antwoord op mijn eigen vraag: nee, het spel met de zintuigen is niet alleen voor het voorspel. Je kunt tijdens alle onderdelen van seks met de zintuigen spelen en zelf kiezen waar je wilt beginnen en eindigen.

Een persoon die een glas champagne drinkt

De zachte versie

Laten we eens nader bekijken hoe je de zintuigen op een zachte en sensuele manier kunt laten ontwaken. Die aanpak spreekt je misschien het meest aan als je niet zoveel ervaring hebt met seksspeeltjes en erotische accessoires.

Het zachte zintuiglijke spel is ook ideaal voor diegenen die zich willen richten op een diepe verbinding met hun partner, waarbij je intens geniet van de trage, zintuiglijke communicatie als uiting van de liefde tussen jullie beide.

Een persoon die aan een fles massageolie ruikt

Blinddoeken

Een blinddoek is misschien wel de bekendste manier, maar daarom niet minder spannend. Het is een onschuldige accessoire die wonderen kan doen tijdens een erotische verkenningstocht. Laat je blinddoeken, waarna je partner je lichaam verwent. De intensiteit van het gevoel zal je verbazen!

En je kunt voor je partner hetzelfde doen. Alle kussen, strelingen, aaien, likjes en knuffels voelen super intens aan doordat het gezichtsvermogen wordt weggenomen.

Een persoon met een blinddoek die aan een bloem ruikt

Kietelveer

Nog zo’n relatief onschuldig en soms onderschat seksspeeltje. Een kleine kietelveer laat zich geweldig met een blinddoek combineren; gebruik de kietelveer om de blote huid van je partner met zachte bewegingen te strelen.

Laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Misschien heeft je partner een erogene zone die je nog niet hebt ontdekt? Laat de veer over nieuwe gebieden dansen: de binnenkant van de knieën of dijen, de binnenkant van de pols, de sleutelbeenderen of langs de wervelkolom. Plaag je partner zachtjes en ontdek nieuwe plekjes die hem of haar doen kronkelen van genot.

Een zwarte kietelveer

Massage

Een massage geven of krijgen kan een heerlijke en sensuele ervaring zijn, en er zijn veel verschillende massageoliën om het extra aangenaam te maken. Ze kunnen volledig neutraal van geur zijn, maar je kunt ook kiezen voor de heerlijke geuren van bijvoorbeeld vanille, jasmijn, of tropisch fruit om je reukzin extra te verwennen.

Sommige oliën zijn uitsluitend bedoeld voor een uitwendige massage, maar er zijn ook varianten, zoals de Sinful Intimate Massage Oil, die zowel uitwendig als inwendig gebruikt kunnen worden voor het masseren en verwennen van de geslachtsdelen.

Je kunt ook een massagekaars gebruiken: ze zijn verkrijgbaar met neutrale of verleidelijke geuren. Zo worden de tast- en reukzin geprikkeld, dus dubbel genot!

Drie verschillende massageoliën op een tafel

Glijmiddelen met een smaakje

Als je je smaakzin wilt verwennen, kun je denken aan een heerlijke mousserende wijn, zoete aardbeien of pure chocolade om een extra sensatie aan het intieme moment toe te voegen. Of geniet van de pure, unieke smaak van het lichaam.

Maar er zijn ook andere opties: een glijmiddel met een smaakje. Niet dat er iets mis is met de natuurlijke smaak van je lichaam, dat zeker niet.Je kunt het vergelijken met het eten van ijs; soms heb je trek in vanille, en soms ga je voor chocolade. Niet omdat er iets mis is met vanille, maar omdat chocola net zo lekker is!

Glijmiddel met een smaakje op tafel samen met zes aardbeien

Een spel met temperatuur

Verkoelende of verwarmende elementen in het spel vormen een andere sensatie om je zintuigen te prikkelen. Je kunt ijsklontjes uit de vriezer halen en zorgen voor kleine bevroren verrassingen. Ze zijn vooral goed voor een koele maar ondeugende sensatie tijdens orale seks.

Iemand met een ijsblokje in de mond

Je kunt ijskoude druppels op de geslachtsdelen, binnenkant van de dijen of op de tepels laten vallen, om het lichaam van je partner te laten trillen van genot. Of blaas op de koude, natte huid. De sensatie van en gedachte aan je lippen die zo dichtbij zijn, kunnen je partner behoorlijk opwinden.

Je kunt ook voor glazen seksspeeltjes kiezen. Deze plaats je voor gebruik in de koelkast of in een bak warm water waarna ze het gevoel extra prikkelen.

Een persoon die een glazen dildo voor het gezicht houdt

De kinky versie

Als je het spel met de zintuigen wat meer pit wilt geven, zijn er meerdere opties.

Daarom ga ik nu verder met producten die de zintuigen prikkelen op misschien wel geheel nieuwe en kinky manier.

Pinwheels

Een pinwheel kan op dezelfde manier worden gebruikt als een kietelveer, maar in plaats van zachte strelingen zijn het nu kleine puntige spikes die over de huid bewegen.

Het is helemaal aan jou (en je partner natuurlijk) hoe hard of zacht de spikes over het lichaam rollen. Ongeacht de intensiteit worden de huid en de zintuigen op een bijzonder stimulerende manier geprikkeld.

Een pinwheel op blote huid

Klemmen

Een klem kan stimulerend, decoratief en pijnlijk zijn. Tepelklemmen zijn het meest bekend. Je kunt instellen hoe strak ze moeten zitten en genieten van de zoete pijn.

Wanneer de klem wordt verwijderd en het bloed weer terugstroomt, zijn de tepels extra gevoelig en worden ze graag extra verwend. Ook zijn er klemmen die op de clitoris of op het scrotum kunnen worden geplaatst, dus er zijn volop mogelijkheden om te experimenteren.

Een persoon met een fetisjklem op de oorlel

Spanking en smacking!

Sommige mensen denken misschien dat een pak slaag of spanking is voorbehouden aan degenen die BDSM beoefenen. Maar net als zoveel andere dingen, kun je de brutale billenkoek afstemmen op het niveau dat bij jou en je partner past.

Als je wilt horen dat de billen worden verwend, moet je eens kijken naar een peddel. Het oppervlak geeft een precieze klap die zowel liefdevol als krachtig kan zijn. En het geluid op zich kan al voor de nodige spanning zorgen.

Een peddel en een persoon in ondergoed

Een flogger daarentegen, is perfect voor zachte en opwindende slagen. Je kunt de lange zachte strengen op een kietelende en plagende manier over het lichaam en de geslachtsdelen van je partner laten bewegen.

Een flogger die iemands billen raakt

Elektrostimulatie

Spelen met elektriciteit klinkt gevaarlijk!

Ik snap dat dat je eerste gedachte is. Maar als je de seksspeeltjes voor elektrostimulatie met zorg gebruikt en de instructies opvolgt, staan je opwindende sensuele ervaringen te wachten.

De elektrische impulsen kunnen je met heel andere sensaties plagen en stimuleren dan bijvoorbeeld een aanraking of vibratie.

Seksspeeltje voor elektrostimulatie tegen de blote huid

Geniet ervan

Ik hoop dat je door deze blog geïnspireerd bent geraakt om op bekende of onbekende manieren nieuwe zintuiglijke ervaringen op te doen.

Veel plezier!

Seksspeeltjes, massageolie, glijmiddel, bloemen en champagneglazen op tafel

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful