Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Een persoon met kristallen en een schatkaart op de rugEen persoon met kristallen en een schatkaart op de rug
Seksuele Gezondheid
Copywriter
Laatste upate:15/03/2022

Ken je erogene zones

Inhoudsopgave

Ons lichaam zit vol gevoelige plekjes, wanneer je hier extra aandacht geeft kan het aanvoelen alsof je elektrische schokjes krijgt. Dat zijn je erogene zones.

Als je wilt dat seks om meer dan alleen penetratie draait, is het belangrijk om je eigen erogene zones te kennen, want die kunnen bijdragen aan nog betere seks. Het beste wat je kunt doen is om eens op ontdekkingstocht over je lichaam te gaan, om de gevoelige plekken leren kennen.

Er is een groot verschil tussen de met lust gevulde zones (zowel waar ze zich bevinden), maar ook hoe gevoelig ze zijn. Sommigen vinden het fijn om zachtjes in de nek gebeten te worden, terwijl anderen aan de de focus liever op de oorlel houden. Het is heel persoonlijk en daarnaast ook iets dat zich in de loop van de tijd kan veranderen. De beste manier om te beginnen is om op zelfonderzoek te gaan.

Waar wil jij het liefst aangeraakt worden? En hoe?

Twee kristallen op de rug van een vrouw

Speel met de manier waarop je jezelf aanraakt - van zachte, vederlichte aanrakingen tot een stevigere stimulatie van de verschillende zones. Maak een reis over je lichaam en neem de tijd om te ontdekken wat je het lekkerst vindt.

Sommige plekjes kun je direct met een "JA GRAAG" markeren, terwijl andere niets voor jou doen. En dan zijn er natuurlijk de zones die geen 'JA', maar ook geen 'NEE' zijn - onthoud deze, want ze kunnen later goed van pas komen.

Natuurlijk zijn er een paar voor de hand liggende plekjes die je verder kunt verkennen. Ik zet ze in deze blog voor je op een rij, zodat je gemakkelijk en snel aan de slag kunt gaan. Dit komt natuurlijk niet alleen jezelf ten goede, maar ook de partners met wie je op ontdekkingstocht gaat.

De hoofdhuid

We beginnen aan de top. Laat je vingers door je haar glijden, terwijl je er zachtjes aan trekt. Krijg je al kippenvel? Misschien merk je zelfs dat de endorfines door je lijf beginnen te stromen. Ook wel bekend als het lustverhogend hormoon. En sla je slapen niet over, want ook daar zit een bijzonder gevoel verborgen.

Masseer met je vingertoppen in kleine cirkels langs je haargrens en laat vervolgens je vingers door je haar glijden.

Vrouw houdt een steen boven haar hoofd

De oorlellen

Knijp zachtjes in je oorlellen. Je kunt er een beetje mee spelen en nagaan of dat het beste aanvoelt op je oorlel of dat het strelen van je oorschelpen ook iets bij je doet. Je partner kan het oor verwennen door er zachtjes in te ademen, fluisteren of te kreunen.

Het oor van een vrouw

De nek

Na de oren, zetten we koers richting de nek. Streel zachtjes met je nagels en druk vervolgens je vingers langs de botten. Om van het hoofd naar de nek te gaan, laat je de schouders zakken, maak je rug recht en strek je nek, terwijl je je hoofd langzaam alle kant op draait.

Rood kruis in de nek van een vrouw

De hals

De hals is een voor de hand liggende plek om te strelen.

Streel met je vingers van je kaaklijn tot aan het sleutelbeen. Laat je pink net het sleutelbeen raken, wanneer je hele hand zich zachtjes om de hals wikkelt. Het is een zeer intieme oefening, omdat je vaak rond de hals verschillende "JA" en "NEE" zones ontdekt.

Rood kruis op de nek van een vrouw

De tepels

Strijk met een platte hand over een van je tepels en kijk of deze reageert door een beetje stijf te worden.

Knijp er een beetje in of trek er heel zachtjes aan. Streel met je vinger in cirkelbewegingen om je tepels. Voeg een beetje glijmiddel toe voor een nog betere ervaring. Wissel tussen de verschillende aanrakingen, totdat je weet welke het beste bij je passen.

Vrouw met een kristal voor een borst

De onderarmen

De onderarmen zitten vol gevoelige zenuwuiteinden, die met smart wachten op wat extra aandacht. Maak kleine cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen. Start in de palm van je hand en ga helemaal door tot aan de elleboog. Probeer ook eens om de druk te veranderen. Voor sommigen is het echt genieten als ze worden aangeraakt door hele zachte, bijna onmerkbare strelingen, terwijl anderen het liever wat steviger willen. Je komt er snel achter, wanneer je met je vingers langzaam op en neer over je arm strijkt.

Onderarm van een vrouw

De handen

Plaats de duim van de ene hand in de palm van de andere. Met de andere vingers maak je cirkelvormige bewegingen op de rug van je hand. Gebruik daarna de duim om de hand van cirkelvormige bewegingen in je handpalm te maken. Je kunt ook een vinger in je mond stoppen en je tong op verkenning sturen.

Vrouw met blauw kruis op handen

De rug

De rug is een van de grootste erogene zones van het lichaam, helaas is het lastig om deze helemaal in je eentje te verkennen. Daarom ligt het voor de hand om dit lichaamsdeel samen met je partner te ontdekken.

Gebruik je handen om helemaal van de nek naar de billen te gaan. Ga hobbels uit de weg en verzeker jezelf van de beste ervaring, door een scheutje massageolie te gebruiken.

Je kunt ook je tong gebruiken om de beste plekjes te vinden. Stop en blaas zachtjes over de plek die je net nat hebt gemaakt. Het contrast tussen de warme tong en de koude adem zorgt voor een heerlijke, sensuele dynamiek.

Vrouw van achteren gezien met verf op de rug

De buik en navel

Begin met een platte hand en wrijf deze zachtjes op en neer over je buik. Zoek uit waar het het beste voelt en focus je op dat gebied. Gebruik je hele hand om een beetje te drukken, gebruik je vingertoppen om te kietelen en wissel stevige en zachte strelingen af. Je navel is misschien een plek op je lichaam waar je niet direct aan denkt, maar probeer het toch eens te onderzoeken. Laat je vinger rondjes draaien om je navel, laat de vingertop erop rusten en ontdek of het iets speciaals voor je doet.

Vrouw met hand op buik

Het perineum

Dit bijzondere plekje is ook wel bekend als de bilnaad en zit tussen de geslachtsdelen en de anus, zowel bij mannen als vrouwen. Het perineum is vaak erg gevoelig, maar wordt toch vaak over het hoofd gezien.

Verschuif de focus van je penis, vagina en anus eens naar dit zachte plekje in het midden.

Begin met een vinger, die het gebied onderzoekt. Je kunt een beetje strelen of drukken, totdat je weet van welke techniek je helemaal zacht wordt. Ook hier kun je een glijmiddel bij inzetten, om vervelende wrijving te voorkomen.

Twee kristallen op blote huid

Binnenkant van de dijen

Begin met zachte strelingen en bouw langzaam op tot krachtigere stroken, waarbij je de dijspieren masseert. Deze spieren zijn bijzonder gevoelig voor sensuele aanrakingen, omdat ze via de lies verbonden zijn met zenuwen die helemaal in je buik zitten.

Vrouw met twee kristallen voor de binnenkant van de dij

De billen

Laat één hand over je billen strelen, laat de hand even ergens rusten en grijp vervolgens je billen van onderen vast. Je kunt er ook eens op slaan, als je iets anders wilt dan een zachte aanraking.

Stenen en kristallen op de billen van een vrouw

De knieholtes

Dit is misschien de erogene zone die het minst bekend is. De achterkant van knieën heeft een dunne, zachte en zeer gevoelige huid, die bijna smeekt om gestreeld te worden. Het werkt het best als de benen gestrekt zijn, zodat er een grote oppervlak beroerd kan worden.

Groot kristal ligt in knieholte

De achillespezen

Nog zo'n sensitieve verrassing. Streel of kus vanaf de hiel en aan weerszijden van de achillespees tot aan de kuit - en weer terug.

De tenen

Dit is een plek waar je waarschijnlijk al een mening over hebt gevormd. Maar ze kunnen nog wel een verrassing voor je in petto hebben, wanneer je ze onder handen neemt. Begin met de tenen, knijp een beetje in en streel de huid tussen de tenen. Wrijf met je hand over de voetzool en gebruik je duim om op verschillende plaatsen te drukken.

Stenen en kristallen in een paar handen

Het lichaamshaar

Of je nu veel of weinig lichaamshaar hebt, het kan heel fijn aanvoelen om eroverheen gestreeld te worden.

Begin bijvoorbeeld met de haren op én onder de armen, probeer er een klein beetje aan te trekken en er over heen te wrijven.

Stenen en kristallen liggen op een rij

Je lichaam is er klaar voor

Als je eenmaal de reis over je hele lichaam hebt gemaakt, heb je onderweg hopelijk allerlei plekjes ontdekt waar je het fijn vindt om aangeraakt te worden. Het kan ook zijn dat je nu weet op welke manier je het liefst aangeraakt wordt. En dat is precies wat ik met deze blog voor ogen heb: dat jij je lichaam beter leert kennen.

Volgende keer dat je met een partner bent, kun je hem of haar direct naar je favoriete plekjes begeleiden, om volledig in de watten gelegd te worden. Het kan zelfs zijn dat je sámen nieuwe favoriete bestemmingen ontdekt. Met een partner kunnen aanrakingen heel anders, of zelfs beter voelen.

En dat op zich is het onderzoeken al waard.

Geniet ervan!

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful