Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
 • Discrete levering en verpakking
 • Retourneer binnen 365 dagen
 • Gratis verzending boven €45
Persoon met knijpers op haar armen met de letters SMPersoon met knijpers op haar armen met de letters SM
Gidsen
Copywriter
Laatste upate:11/08/2022

De ultieme BDSM-gids: SM voor Sadisme en Masochisme

Inhoudsopgave

Deze gids is de derde van een driedelige serie blogs waarin we onderzoeken waar de letters letters in BDSM voor staan en wat ze betekenen voor het spel.

De andere twee blogs kun je hier lezen: 

Dit laatste artikel van onze serie blogs over BDSM gaat over de twee letters: SM, waarschijnlijk het meest bekend in dit universum.

BDSM letters op een vloer

SM draait om een spel van kwelling en pijn. De ene partij vindt het prettig om zijn partner te pijnigen, de andere partij geniet ervan om gepijnigd te worden.

Pijnigen kan zowel fysiek als mentaal.

Het kan zijn dat je het leuk vindt om blootgesteld te worden aan pijn, onderdrukking, schaamte, of gewoon om fysiek of mentaal uitgedaagd te worden - of anderen eraan bloot te stellen.

Pijn staat biologisch gezien het dichtst bij plezier: wanneer we worden blootgesteld aan pijn, wordt de stressreactie van het lichaam in gang gezet en er komt onder andere adrenaline en cortisol vrij.

Tegelijkertijd geven de hersenen ook hun eigen pijnstillers af, opioïden genaamd, dezelfde stoffen die je in sommige pijnstillers aantreft.

Het vrijkomen van deze pijnstillende opioïden neemt toe naarmate we plezier ervaren. En als je ervan geniet om geslagen te worden en je je veilig voelt, komt er endorfine vrij op hetzelfde moment als de pijn.

Dit alles zorgt ervoor dat het eigenlijk minder pijn doet en zelfs puur fysiek als plezierig kan worden ervaren.

Persoon houdt tepelklemmen vast

Wat is Sadisme?

Een sadist is, kort gezegd, iemand die ervan geniet zijn partner te pijnigen.

Het kan gaan om pijn, het verlangen om je partner te vernederen of om te zien dat ze erg worden uitgedaagd door waar je ze aan blootstelt. Het geeft een kick om het ongemak in hun ogen te zien, dat ze draaien of rood aanlopen.

Het hebben van sadistische neigingen betekent niet dat je een slecht mens bent. Het zit met meer of mindere mate in alle mensen verborgen, en zolang het veilig wordt uitgeoefend en tussen instemmende volwassenen, volg dan gewoon je verlangens.

Een persoon houdt een zwarte ketting vast, die de handboeien om de polsen van een andere persoon verbindt

Wat is Masochisme?

Een masochist is een persoon die ervan geniet om pijn en/of kwelling te ontvangen.

Het kan zijn dat je een kick krijgt als je wordt blootgesteld aan pijn, vernedering of in zeer stressvolle situaties terechtkomt.

Het hoeft niet allerlei soorten pijn of allerlei kwellingen te zijn. Je hebt het volste recht om ervoor te kiezen en te vragen wat je wilt, zodat het spel voor jullie beiden goed is.

Er is geen vuistregel voor hoeveel je van pijn moet houden om een masochist te zijn.

Sommige mensen houden van scherpe pijn, die de huid pijn doet. Anderen houden van hevige pijn die de spieren pijn doet. Het kan om aanhoudende pijn, het gevoel van na de pijn, het idee dat er een pak slaag aan zit te komen of het gevoel de pijn te verduren voor de ander. Alle vormen van masochisme zijn okay.

Persoon met drie knijpers op een arm

Het BDSM-universum wacht op je

Als je de andere blogs van deze serie voor de ultieme BDSM gids hebt gelezen, weet je dat BDSM precies zo gebogen en gedraaid kan worden als het jou uitkomt.

Voordat je jezelf hals over kop in het universum stort, heb ik slechts één kleine vuistregel voor je die de moeite waard is om tijdens je avonturen te onthouden:

Bouw het langzaam op Pauzeer regelmatig en bespreek wat jullie er allebei van vinden.

Op die manier kom je erachter wat jullie echt opwindt en wat beter in je fantasiewereld kan blijven.

Als je bijvoorbeeld fixatie met boeien wilt proberen, kan het een goede manier zijn om ze te dragen terwijl je met je partner zoent en ze kort daarna weer af te doen.

Dan kun je praten over hoe het was om ze te dragen en beoordelen of het iets is wat je nog een keer wilt doen.

De volgende keer dat je ze om doet, herken je het gevoel en zal het makkelijker zijn om je er prettig in te voelen, omdat ze bij elke eerdere stap al eens om hebt gehad.

Heel veel plezier met je avontuur in het BDSM-universum!

Persoon met handboeien om die twee duimen op steekt

Gerelateerde artikelen

  Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

  Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

  Discrete levering en verpakking
  Retourneer binnen 365 dagen
  Gratis verzending boven €45

  Levering

  Veilige betaling

  Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

  Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

  Copyright © 2008-2024 Sinful