Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45
  • Discrete levering en verpakking
  • Retourneer binnen 365 dagen
  • Gratis verzending boven €45
Illustratie van clitorrissen op een roze achtergrondIllustratie van clitorrissen op een roze achtergrond
Nieuws
Sexual Wellness Specialist
Laatste upate:12/01/2022

Clitoris in gedachten

Inhoudsopgave

EINDELIJK hebben onderzoekers ontdekt welk deel van de hersenen verbonden is met het ultieme genotsmekka: de clitoris. En ja, we wachten al zo lang op dit soort nieuws dat het onze dramatische uitroep met hoofdletters verdient. Want het is maar liefst zestien jaar geleden dat een soortgelijk onderzoek voor mannen is afgerond! Dus laten we allemaal een grote zucht van verlichting slaken dat we een stap dichter bij echte gendergelijkheid zijn.

Wat weten we nu over de clitoris?

Dus wat is het precies dat onderzoekers hebben ontdekt?

Nou, ze hebben een onderzoek gedaan met twintig prachtige en gezonde vrouwen van 18-45 jaar om te ontdekken welk deel van de hersenen verbonden is met de clitoris. Om dit te doen, gebruikten ze een speciaal ontworpen apparaat dat luchtdrukstimulatie levert. En daarin ligt de enige geldige reden waarom het zestien jaar heeft geduurd om tot een definitief antwoord te komen.

Met andere apparaten was het simpelweg niet mogelijk om een nauwkeurig resultaat te krijgen. Het onderzoek vereiste een ultraprecieze stimulatie van de clitoris en er is simpelweg geen beter hulpmiddel voor dit doel dan een luchtdrukvibrator. Nu zijn we bij Sinful grote fans van deze geweldige pleziermaker, maar het kan nieuw voor je zijn. We zullen iets later in de post meer over dit magische wonder vertellen, zodat je weer helemaal bij bent.

Terugkomend op de vrouwen. Terwijl ze luchtdrukstimulatie ervoeren, werd hun hersenactiviteit gevolgd door een MRI-scanner. De scans onthulden dat de clitoris verband hield met wat bekend staat als de somatosensorische cortex van de hersenen. Dit is het deel van de hersenen dat zintuiglijke informatie registreert, zoals aanraking. Wanneer je de clitoris (of de penis trouwens) aanraakt, licht in feite hetzelfde deel van de hersenen op als wanneer je bijvoorbeeld de heupen aanraakt.

Illustratie van hersenen

Nieuwe kennis over de clitoris, wat kunnen we ermee?

Oké, dus nu weten we zeker welk deel van de hersenen wordt beïnvloed wanneer de clitoris wordt gestimuleerd. Maar betekent dit in de praktijk ook iets? Wel als je het aan Christine Heim vraagt, co-auteur van de studie en hoogleraar medische psychologie aan het Charité Universitair Ziekenhuis in Berlijn. Ze vertelt AFP dat deze nieuwe kennis kan worden gebruikt bij de behandeling van zowel trauma als seksuele disfunctie.

Astrid Højgaard (hoofdarts van het onderzoekscentrum voor seksuologie van het universiteitsziekenhuis van Aalborg) gaf in een interview aan dat deze bevindingen ook een stap in de richting van gendergelijkheid betekenen. Het feit dat de studie zich richtte op stimulatie van de clitoris, in plaats van penetratie of geslachtsgemeenschap, kan helpen om de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen te overbruggen. Want als je kijkt naar heteroseksuele relaties, meldt 95% van de mannen dat ze vaak of altijd een orgasme krijgen tijdens geslachtsgemeenschap, terwijl dat voor vrouwen slechts 65% is.

Hand die lakens vastgrijpt

Living in the fast lane

Over de orgasmekloof gesproken, we weten ook dat 80% van de vrouwen geen orgasme ervaart door penetratie. Dat is een ongelooflijk: vier op de vijf, beste lezers!

Daarom is de aandacht die door middel van onderzoek aan de clitoris wordt gegeven een zeer welkome ontwikkeling. En de bevindingen van het onderzoek geven hoop op een toekomst vol met nog meer vrouwelijke orgasmes. Astrid Højgaard beschrijft de link tussen de hersenen en de clitoris als een snelweg en een die je kunt beïnvloeden en verbeteren.

"Door prikkels kunnen we onze snelweg versterken en sensorische signalen tot in de hersenen sturen", zegt ze tegen de Deense nieuwswebsite TV2. In feite toonde de studie heel duidelijk aan dat het hersengebied in kwestie meer ontwikkeld was bij de onderzoeksdeelnemers die zeer seksueel actief waren.

Illustratie van een snelweg

Je eigen snelweg

Hopelijk heb je nu zowel de drang als het lef om de snelwegverbinding in je eigen lichaam te versterken. Ik ben zelf helemaal volgetankt en klaar voor een roadtrip!

Maar voordat we een kijkje nemen bij de selectie van voertuigen die we tot onze beschikking hebben om ons op de snelle weg te brengen, wil je misschien eerst van deze gelegenheid gebruik maken om wat meer te weten te komen over de meest populaire clitorisstimulatoren. Lees meer over de twee grootste merken op de markt: Womanizer en Satisfyer.

Of, als je al goed bekend bent met de werking van een clitorisstimulator, lees dan gewoon verder. Laten we eens kijken naar de pulserende plezierritten die we beschikbaar hebben.

De populaire

Het populairste model onder het wagenpark van de stimulators is de Satisfyer Pro 2 Next Generation Original Clitoris Stimulator. De naam Satisfyer is praktisch synoniem voor seksspeeltjes en in de loop der jaren is deze kleine wondermaker een slaapkamer standaard geworden voor vrouwen over de hele wereld.

Satisfyer Pro 2 Next Generation Original Clitoris Stimulator

De prachtige

Als je helemaal weg bent van de lederen stoelen, verwarmde stoelen en een glanzend BMW-logo op de motorkap, bekijk dan de LELO Sona 2 Clitorisstimulator. Deze is subliem, klassiek en brengt je altijd naar je gewenste bestemming.

Hand met een paarse LELO Sona 2 Clitorisstimulator

De exclusieve

Als niets anders dan een Rolls Royce het voor je kan doen, dan is het de Womanizer Premium 2 Clitorisstimulator die je zoekt. Natuurlijk hebben slechts enkelen van ons er een die thuis in de garage staat, en een kleinere auto zou de klus nog steeds kunnen klaren. Maar de kwaliteit, het design en het sexy spinnen: het wordt gewoon niet beter dan een Womanizer.

Hand met een zwarte Womanizer Premium 2

Sluit je aan en maak je klaar

Dit alles vraagt bijna om een toast, nietwaar?

Een toast op onderzoek dat gendergelijkheid bevordert. Een toost op het feit dat het wel degelijk mogelijk is om de verbinding tussen de clitoris en de hersenen te trainen voor een snelweg volledig vrij van files of wegwerkzaamheden. En een toost op de luchtdrukvibrators die deze training zo verdraaid plezierig maken!

Geniet van de rit!

Blauwe lucht en benen in teenslippers

Psst! Benieuwd om dat onderzoek van dichtbij te bekijken? Lees het onderzoek uitgebreid in het Journal of Neuroscience.

Abonneer je en ontvang 10% korting op je volgende bestellingMeld je aan voor Sinful's nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop. Kijk ook uit naar VIP-toegang tot geweldige aanbiedingen, gerichte marketing, exclusieve lanceringen en coole wedstrijden. Je kunt je toestemming altijd intrekken. Lees meer over onze verwerking van persoonlijke gegevens en je rechten in ons privacybeleid.

Discrete levering en verpakking
Retourneer binnen 365 dagen
Gratis verzending boven €45

Levering

Veilige betaling

Sinful / Mcompany, De Koumen 100, 6433 KE Hoensbroek - BTW: 32887848

Alle modellen zijn 18 jaar of ouder.

Copyright © 2008-2024 Sinful