Opbergen & Onderhoud
Hoe zorg ik ervoor dat mijn product werkt?

Tips om je op weg te helpen met je product

Hieronder vind je een aantal tips over wat je moet doen als het je niet lukt om je product aan de gang te krijgen. We staan bovendien altijd voor je klaar om je te helpen als het niet lukt.


Nieuwe toys

Controleer altijd het volgende wanneer je je product voor de eerste keer gebruikt:

Als het product op batterijen werkt:

- Zitten de batterijen er op de juiste manier in?
- Als er geen batterijen met het product zijn meegeleverd, moet je de juiste batterijen kopen en in het product plaatsen.
- Als er batterijen worden meegeleverd, zit er vaak een klein stukje papier of plastic tussen de batterij en het batterijvakje om te voorkomen dat de batterij stroom verliest voordat het product wordt gebruikt. Om het product te laten functioneren, moet dit strookje worden verwijderd. 
- Oplaadbare producten hebben vaak een aparte afstandsbediening. Er zijn batterijen voor nodig om deze te laten werken.

Als het product oplaadbaar is:

Heb je het product volledig opgeladen? Oplaadbare producten moeten altijd volledig worden opgeladen voordat je ze voor het eerst kunt gebruiken.

Heeft het product een keylock-functie?

Kijk in de meegeleverde handleiding van het product of het een keylock-functie heeft. Dit type vergrendeling kan standaard zijn ingeschakeld en moet worden uitgeschakeld voordat het product kan worden gebruikt.


Onderhoud

Je kunt de levensduur van je seksspeeltje verlengen door het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Het is verstandig om het product steeds na gebruik met warm water en een sextoy-cleaner te reinigen. Dit garandeert tevens een goede hygiëne.

Voor de meeste producten wordt het gebruik van een glijmiddel aanbevolen, en voor sommige is het essentieel om het materiaal in goede conditie te houden. Het is belangrijk om voor gebruik te controleren of het betreffende glijmiddel kan worden gebruikt in combinatie met het materiaal van het seksspeeltje.

Producten die zijn gemaakt van een materiaal dat eruitziet als echte huid, bijv. TPE, moeten met een speciaal poeder worden onderhouden om het oppervlak van het materiaal zacht te houden.

Vergeet niet de producthandleiding te raadplegen of de details op de productpagina in de webwinkel te lezen om te controleren of er iets speciaals is dat je moet doen om het seksspeeltje te onderhouden.


Oudere sextoys

Na verloop van tijd, waarin je product tot volle tevredenheid, genot en bevrediging heeft gefunctioneerd, gaat het misschien allemaal wat moeizamer.

Heb je al geprobeerd of je product beter werkt als je de batterijen hebt vervangen?

Vaak werkt het product weer als je er nieuwe batterijen in doet.

Zitten de batterijen er op de juiste manier in?

De meeste producten werken helemaal niet als de batterijen er op de verkeerde manier zijn ingezet. Plaats de batterijen andersom en probeer nogmaals of het product nu wel werkt.

Heb je geprobeerd je product minimaal 12 uur op te laden?

Als het product oplaadbaar is en niet wil starten, kan het helpen om het gedurende 12 uur op te laden. Dit geldt voor gloednieuwe en ongebruikte producten, maar ook voor toys die eerder optimaal functioneerden.

Heb je de keylock-functie uitgeschakeld?

Als het product oplaadbaar is, is er vaak sprake van een soort vergrendeling. Deze moet worden gedeactiveerd voordat het product functioneert. Hoe je dit moet doen, wordt in de meegeleverde producthandleiding beschreven.


Mijn sextoy werkt nog steeds niet

Als geen van de bovenstaande dingen heeft geholpen om het probleem op te lossen, staan we klaar om je te helpen. Neem contact met ons op.

In overeenstemming met de Deense Wet inzake Verkoop, biedt Sinful gedurende 24 maanden het recht om een klacht in te dienen. De garantie dekt geen fouten, schade of slijtage die direct of indirect zijn veroorzaakt door onjuiste bediening, gebrek aan onderhoud, verkeerd gebruik of ongeoorloofde handelingen. Zie onze Algemene Voorwaarden.

Hoe bewaar en onderhoud ik mijn seksspeeltjes?

Bewaren en onderhouden van je seksspeeltjes

We weten dat het vaak droge kost is, maar toch adviseren we je om altijd de gebruikershandleiding te lezen wanneer je een nieuw product koopt. Hierdoor leer je het product kennen, zodat je er maximale bevrediging uit kunt halen.

Hieronder staan de belangrijkste algemene aandachtspunten die je in gedachten moet houden als het gaat om je sextoys.


Reiniging en onderhoud

Voor het eerste gebruik van een nieuw product en na elk gebruik, raden wij aan om je seksspeeltje schoon te maken met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel.

Spoel het product af met warm water, breng de sextoy-cleaner aan, en laat het een minuut intrekken voordat je het weer wegspoelt met warm water. Laat je product na dit proces altijd aan de lucht drogen.

In ons assortiment reinigingsproducten vind je sextoy-cleaners voor uiteenlopende intieme seksspeeltjes. Mocht je er nog niet aan toe zijn gekomen om een speciale cleaner te kopen, kun je in de tussentijd een mild reinigingsmiddel gebruiken.

Gebruik voor anale seksspeeltjes altijd een antibacteriële reiniger, zoals de producten die je via bovenstaande link vindt.

Gebruik een zachte, vochtige doek voor seksspeeltjes die zijn gemaakt van PU, leer, metaal of voor materialen die niet in water kunnen worden ondergedompeld. Of volg de met het product meegeleverde instructies.

De meeste producten moeten in combinatie met een royale hoeveelheid glijmiddel worden gebruikt. Bij sommige artikelen is dit absoluut noodzakelijk, om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt. 

Het is belangrijk om voor gebruik te controleren welk soort glijmiddel je nodig hebt voor het betreffende product. 

Gebruik bijvoorbeeld nooit een glijmiddel op siliconenbasis samen met producten van siliconen, omdat dit het oppervlak van je seksspeeltje kan beschadigen. Glijmiddelen op waterbasis kunnen daarentegen in combinatie met allerlei materialen worden gebruikt. 

Producten die zijn ontworpen om het levensechte gevoel van een echte huid na te bootsen:
Producten gemaakt van materialen die de echte huid imiteren, zoals TPE, TPR en PVC, moeten worden behandeld met een vernieuwend poeder dat ervoor zorgt dat het zachte oppervlak en de soepelheid van het materiaal behouden blijft. 

Het poeder geeft het oppervlak van je product een mat uiterlijk. Als je bij gebruik liever een glanzend oppervlak ziet, kun je het poeder voor gebruik gewoon met water afspoelen. We adviseren echter om het product met het poeder erop te bewaren. Hierdoor gaat het langer mee en wordt voorkomen dat er stof en vuil aan blijven kleven wanneer het niet wordt gebruikt.

Producten met batterijen:
Verwijder altijd de batterijen uit het product wanneer het niet in gebruik is. Raakt een product oververhit? Schakel het dan onmiddellijk uit en verwijder de batterijen. Gooi batterijen altijd weg in overeenstemming met de geldende, toepasselijke voorschriften.

Oplaadbare producten:
Laad het product alleen op met de meegeleverde oplader. Koppel het product los zodra het volledig is opgeladen. 

Ondervindt je problemen bij het opstarten van je product? Bekijk dan onze handige tips en trucs.


Opbergen

Om de levensduur van je producten te verlengen en ervoor te zorgen dat ze elkaar niet beschadigen, is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden opgeborgen.

Over het algemeen geldt dat producten het beste apart opgeborgen kunnen worden. Sommige producten kunnen absoluut niet naast elkaar worden opgeborgen, omdat de materialen negatief reageren wanneer ze met elkaar in contact komen. 

Dit geldt voor de volgende materialen: TPE, TPR, PVC en siliconen. Houd er rekening mee dat onjuist opgeborgen producten niet door de garantie worden gedekt. 

Berg daarom je seksspeeltjes altijd gescheiden van elkaar op. Er zijn diverse opbergmogelijkheden die je kunt gebruiken. Of je kunt je seksspeeltjes eenvoudig in hun originele verpakking opbergen.

Bewaar je producten op een droge plaats op kamertemperatuur, en niet in direct zonlicht. 

Als het materiaal of oppervlak van een product gerafeld, beschadigd of anderszins kapot is, mag het product niet worden gebruikt.

Afvalverwerking:
Kun je je product niet meer gebruiken? Gooi het dan op verantwoorde wijze weg. Als je twijfelt over de juiste wijze van verwijderen, kan het product worden ingeleverd bij een officiële recyclingfaciliteit, zoals een plaatselijk recyclingcentrum. Zo wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. 


Specifieke overwegingen

Kegelballen: 
Kegelballen mogen maximaal 15 minuten per dag worden gebruikt. Bij langer gebruik kunnen spieren te gespannen worden. Gebruik ze ook om de spieren in je bekkenbodem te trainen om een grotere gevoeligheid in de vagina te krijgen, en om incontinentie te voorkomen. 

Cockrings:
Cockrings kunnen naar behoefte worden gebruikt. Voorkom dat ze onnodig worden uitgerekt. Als de penis pijnlijk wordt, een verkleuring vertoont of anderszins ongemakkelijk aanvoelt, moet de ring onmiddellijk worden verwijderd. Gebruik het product nooit langer dan 30 minuten achter elkaar om een ongemak of pijn te voorkomen. 

Anaal gebruik:
Gebruik voor anale seks alleen producten die hiervoor bedoeld zijn; dat wil zeggen, producten met een stopper aan de basis waardoor het product op zijn plaats blijft.

We adviseren een speciaal voor anaal gebruik bedoeld glijmiddel te gebruiken, omdat dit de beste ervaring garandeert.

Bondage:
Goede communicatie is belangrijk, dus spreek een stopwoord af voordat je begint en stop direct als het stopwoord wordt gezegd. Bij het gebruik van een zweep, peddel of een ander voorwerp dat wordt gebruikt om het lichaam te slaan of te pijnigen, is het belangrijk om alleen lichaamsdelen te raken die worden beschermd door spieren of vet, zoals de dijen of de billen. Touwen, handboeien en andere boeien moeten onmiddellijk worden verwijderd als de vastgezette lichaamsdelen pijnlijk worden, een verkleuring tonen, of ongemak of pijn wordt ervaren. Zorg er altijd voor dat de luchtwegen vrij zijn en bedek de neus of mond niet.

Algemeen: 
Het gebruik van sextoys is op eigen risico. Noch Sinful, noch de distributeur aanvaardt enige aansprakelijkheid voor het gebruik van de producten. Door wijzigingen van welke aard dan ook aan te brengen, behalve die welke nadrukkelijk zijn goedgekeurd door de fabrikant, vervalt de garantie voor het betreffende product. 

Je kunt altijd contact met ons opnemen contact opnemen wanneer je hulp of begeleiding wilt. We helpen je graag verder!

Menu

Contact met de klantenservice

Tel. 085 107 1141

Open tot 18.00 uur

service@sinful.nl