Veiligheid & Privacy
Is het veilig om online te winkelen?

Veilig winkelen

Het is veilig om een creditcard te gebruiken als je iets in onze webwinkel koopt, omdat de betaling plaatsvindt via een SSL-verbinding (Secure Socket Layer). Een SSL-codering zorgt ervoor dat niemand toegang kan krijgen tot de informatie die je invoert in verband met de aankoop die je bij ons doet. 

Je bevindt je tijdens het online winkelen gegarandeerd in een beveiligde betalingszone als er bovenaan je webbrowser een klein 'Secure Server'-pictogram wordt weergegeven. Vaak lijkt het pictogram op een vergrendeld hangslot.

Beveiligde betaalpagina

Er is altijd discussie over de veiligheid van online winkelen. Echter ben je juridisch beter af wanneer je je creditcard online gebruikt, in plaats van in fysieke winkels.

Wanneer je online een creditcard gebruikt, kun je bezwaar maken en je geld terugkrijgen als je kunt bewijzen dat:

- je de artikelen niet hebt ontvangen;
- je kaart door iemand anders is misbruikt;
- er zonder je toestemming een onjuist bedrag van je kaart is afgeschreven; 
- je spijt had van de aankoop voordat je de artikelen ontving (bijvoorbeeld als je weigerde de artikelen in ontvangst te nemen of op te halen bij het afhaalpunt).

Je kunt bezwaar maken door contact op te nemen met de uitgever van je kaart; dit is vaak je bank. Zij zullen het geld aan jou terugstorten zonder het bezwaar verder in overweging te nemen.

In een webwinkel die SSL in zijn betaalsysteem gebruikt, heb je geen marge xx eigen risico wanneer je kaart wordt misbruikt. Je bent dus beter beveiligd dan in een fysieke winkel, waar, afhankelijk van het land waar je vandaan komt, wél een eigen risico kan gelden wanneer je creditcard wordt misbruikt.

Ons administratiesysteem is zo ingericht dat we het door jouw goedgekeurde bedrag niet kunnen verhogen.

Op de website van de Europese Unie kun je alles lezen over de rechten wanneer je binnen de EU winkelt.

Gebruik van cookies

We gebruiken cookies om je bijvoorbeeld een betere koopervaring te bieden. We zijn bovendien verplicht ervoor te zorgen dat je informatie veilig is. Lees hier meer over ons gebruik van cookies.

Waar is mijn e-mail van Sinful?

Voeg Sinful toe als vertrouwde afzender

Om voor de hand liggende redenen staat er af en toe inhoud voor volwassenen in onze e-mails, die door sommige e-mailtoepassingen als spam kunnen worden beschouwd. Door Sinful.nl toe te voegen aan je lijst van betrouwbare afzenders, kun je voorkomen dat onze e-mailberichten in je spambox terechtkomen.

Het privacybeleid van Sinful

Persoonsgegevens & cookies

In ons beleid inzake persoonsgegevens en cookies staat beschreven hoe Sinful.nl alle informatie die je aan Sinful geeft wanneer je onze website gebruikt, beschermt en gebruikt. Sinful doet al het mogelijke om ervoor te zorgen dat je privéleven wordt beschermd. Gegevensbescherming is een kwestie van vertrouwen. En het is erg belangrijk voor Sinful dat je ons vertrouwt. Mochten we je vragen om bepaalde informatie te gebruiken wanneer winkelt bij Sinful gebruikt, dan kun je er zeker van zijn dat deze alleen wordt gebruikt in overeenstemming met dit beleid, en dat dit binnen het kader van de huidige wetgeving valt. Sinful kan dit beleid ook van tijd tot tijd actualiseren door de onderstaande pagina's te actualiseren.

In de volgende paragraaf kun je lezen welke informatie wij verzamelen en hoe wij deze verwerken en opslaan. Daarnaast wordt aangegeven waar wij de informatie voor gebruiken, hoe je cookies kunt weigeren, en wordt informatie over het privacybeleid van Sinful gegeven.

We verzamelen op twee manieren informatie over gebruikers en hun bezoeken:

  • We gebruiken cookies - lees meer in ons Cookiebeleid
  • Door de gebruiker ingevoerde informatie - lees meer in ons Privacybeleid

Door het gebruik van Sinful ga je akkoord met ons gebruik van cookies.

De Algemene Voorwaarden van Sinful

Algemene Voorwaarden

Over het bedrijf

Sinful.nl is eigendom van, en wordt beheerd door Mcompany
Bedrijfsregistratienummer. BTW: 32887848

Officieel adres (niet voor retourzendingen):

Mcompany
Sourethweg 5-E
6422 PC Heerlen

Tel: 085 107 1141

Alle getoonde productprijzen op Sinful.nl zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. Bij alle producten staat de actuele prijs vermeld.

Wanneer je bij Sinful.nl winkelt, worden overeenkomsten in het Nederlands gesloten.


Betalingen

Sinful accepteert betalingen via:
- VISA, Mastercard
- PayPal
- iDeal

Het bedrag wordt pas van je creditkaart afgeschreven wanneer de bestelling is verzonden.

Wanneer je op onze website winkelt, slaan we alleen de informatie op die nodig is om het bestelde product te leveren. Het is voor ons niet mogelijk om creditcardgegevens door te geven of een bedrag meerdere keren in rekening te brengen. Je vindt hier informatie over online winkelen in de EU.

We gebruiken cookies, bijvoorbeeld om je een betere koopervaring te bieden, en we zijn verplicht ervoor te zorgen dat je informatie veilig is. Lees hier meer over ons gebruik van cookies.

Verbod op aankopen voor doorverkoop 

Sinful.nl is uitsluitend bedoeld voor particuliere consumenten. Daarom kunnen alleen particuliere consumenten aankopen doen op www.sinful.nl. Wanneer je een aankoop doet, bevestig je dat je de goederen niet koopt als bedrijf, of met de bedoeling om goederen door te verkopen.
We behouden ons het recht voor om een bestelling te annuleren als we bij Sinful.nl reden hebben om aan te nemen dat deze is gekocht door een bedrijf, of met de bedoeling om door te verkopen. Dit geeft de klant niet het recht om claims tegen Sinful in te dienen.


Meerderjarigheid

Om een aankoop te doen op Sinful.nl, moet je 18 jaar of ouder zijn. Door een aankoop op de website goed te keuren, bevestig je dat je voldoet aan de leeftijdsbeperking.


Herroepings- en retourbeleid

Als consument heb je het recht om je online aankoop binnen 14 dagen te annuleren. Bij Sinful heb je echter tot 365 dagen de tijd om gekochte artikelen te retourneren.

Beperkt retourbeleid van 365 dagen

Bij ons mag je je aankoop tot 365 dagen na het bestellen terugsturen. Het is een beperkt retourrecht; dit betekent dat je een product kunt terugsturen als het van dezelfde kwaliteit, dezelfde hoeveelheid en in dezelfde conditie is als toen je het ontving. Zaken als eetbare waren, glijmiddelen, batterijen enz. moeten ongeopend en binnen de houdbaarheidsdatum worden geretourneerd. Bovendien moeten zowel het product als de verpakking in dezelfde staat worden geretourneerd als waarin je ze ontving.

De originele verpakking dient in onbeschadigde staat te worden verzonden.

*Om hygiënische redenen geldt het recht om intieme producten te retourneren niet wanneer de verpakking is geopend. Met andere woorden: je verliest het recht om het artikel te retourneren als je de verzegeling op de verpakking verbreekt van producten die om gezondheids- of hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden. Producten die niet voor intiem gebruik zijn, kunnen worden uitgepakt, mits je ze in dezelfde staat kunt retourneren als waarin je ze hebt ontvangen. Je verliest het recht om het product te retourneren als je het hebt gebruikt op een manier die de waarde van het product duidelijk aanzienlijk vermindert.

Als het product (met uitzondering van intieme producten) geopend of uitgeprobeerd is, anders dan hierboven beschreven, beschouwen wij het als gebruikt. Dit betekent dat wanneer het product wordt geretourneerd, de aankoopprijs, afhankelijk van de handelswaarde, slechts gedeeltelijk, of niet, zal worden terugbetaald. Lingerie mag bijvoorbeeld worden gepast, zolang het product en de verpakking in dezelfde staat wordt geretourneerd als waarin je het hebt ontvangen.


Terugbetalingen

Wanneer je je aankoop terugstuurt, krijg je het bedrag terugbetaald dat je aan ons hebt betaald. Bij waardevermindering waarvoor jij aansprakelijk bent wordt het aankoopbedrag echter verlaagd. Als je gebruik maakt van je standaardherroepingsrecht van 14 dagen, betalen we het aankoopbedrag terug binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging dat je spijt hebt van je aankoop. De terugbetaling vindt plaats met dezelfde betaalmethode die je voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij anders is overeengekomen.

Wij kunnen de terugbetaling opschorten totdat wij het geretourneerde product hebben ontvangen. Je moet altijd om een ontvangstbewijs vragen wanneer je een pakket aan ons terugstuurt, aangezien dit als bewijs van terugzenden geldt.

Weet je niet zeker hoe je je herroepingsrecht of recht op retour kunt uitoefenen? Neem dan contact op met de Klantenservice:

E-mail: service@sinful.nl
Telefoon: 085 107 1141


Vorderingen

In overeenstemming met de EU-regelgeving biedt Sinful een garantie van 2 jaar op ernstige gebreken die bij normaal gebruik van het product aan het licht komen. Dit betekent dat het product wordt gerepareerd of vervangen, of dat, afhankelijk van de specifieke situatie, de prijs wordt verlaagd.

De garantie dekt geen gebreken, schade of slijtage die direct of indirect het gevolg zijn van verkeerd gebruik, gebrek aan onderhoud, geweld of onbevoegde handelingen.

Sinful moet binnen een redelijke termijn nadat de fout of het defect werd ontdekt of had moeten worden ontdekt, worden geïnformeerd over eventuele klachten. Neem contact op met de Klantenservice en stuur beeld- of videodocumentatie van het gebrek of defect. Wij nemen dan z.s.m contact met je op met verdere instructies.

Als je defecten of gebreken aan een product ontdekt, moet je ons uiterlijk 2 jaar na ontvangst van het artikel laten weten dat je hierover wilt klagen. Je moet ons echter zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 maanden na ontdekking van het gebrek/defect, laten weten dat je een klacht wilt indienen.

Let op: het basisrecht op een vordering bestaat hieruit dat het gekochte artikel waarover je klaagt, wordt vervangen door een gelijkwaardig product.

Neem bij defecten, gebreken of vermiste leveringen contact op met:

E-mail: service@sinful.nl
Tel: 085 107 1141

Retouradres:

Mcompany @Salesupply Returns
Sourethweg 5-E
6422 PC Heerlen

Sinful accepteert geen pakketten onder rembours/ongefrankeerde verzendingen en we bieden geen retourlabels aan. Je bent dus zelf aansprakelijk voor de verzendkosten bij het retourneren van aankopen.


Privacybeleid

Lees hier meer over ons Privacybeleid.


Bezorging

Sinful regelt de levering aan de ontvanger op de vroegst mogelijke datum die in de bestelling wordt gevraagd. Zie onze pagina voor meer informatie over de levering. Tijdige levering is echter afhankelijk van de bezorgdienst. Als er vertragingen optreden bij hen optreden, vertraagt dit de bezorging ten opzichte van de gevraagde bezorgdatum. Houd er rekening mee dat levertijden kunnen variëren, afhankelijk van plaatselijke en tijdelijke omstandigheden.

In geval van ernstige vertragingen (verscheidene dagen) of niet uitgevoerde leveringen, stuurt Sinful je kosteloos een nieuwe levering.

Als je voor meer dan € 45 winkelt, bieden we gratis verzending naar een afhaalpunt.

De prijs en levertijden voor verzendingen naar het buitenland zijn afhankelijk van het land waar je woont. De prijs wordt bepaald door het gewicht van de producten die je bestelt en wordt vermeld op de betaalpagina. De levertijden zijn afhankelijk van de door jou gekozen bezorgdienst en het land waar je woont. Zie onze pagina Verzendopties voor meer informatie.

Houd in gedachten dat je als consument het recht hebt om een aankoop te annuleren en het aankoopbedrag teruggestort te krijgen in geval van vertraagde levering. Volgens de EU-regelgeving moet de levering uiterlijk 30 dagen na het plaatsen van een bestelling plaatsvinden, tenzij andere afspraken zijn gemaakt. Dit geldt voor zowel fysieke als online winkels. Als je je aankoop wilt annuleren wegens vertraagde levering, heb je het recht om je geld binnen 14 dagen teruggestort te krijgen.

Er kunnen vertragingen optreden door zaken als binnenkomst (van producten), waarvoor Sinful niet verantwoordelijk kan worden gesteld.


Productrecensies

Wanneer je een productrecensie op de website van Sinful plaatst, geef je ons toestemming om de inhoud van de productrecensie te kopiëren, te verwijderen, te wijzigen, te publiceren en te vertalen. Je geeft ons het recht om de tekst op onze webwinkel te gebruiken, ook op andere domeinen dan waar je je recensie hebt geplaatst. Ook geef je ons toestemming om je recensie aan te passen en te gebruiken voor marketingdoeleinden in andere verkoopkanalen.

We vragen je je recensie in het Nederlands te schrijven, in gemakkelijk te begrijpen bewoordingen, zonder godslastering, beledigende taal etc. Je mag je recensie niet kopiëren van andere klanten of ergens anders vandaan halen. Voeg geen HTML-tags of links toe aan je recensie.

Bij het insturen van je recensie kun je in het veld 'Naam' je volledige naam, je voornaam of een roepnaam vermelden. Als je wilt, kun je een volledig anonieme recensie schrijven. Voer het e-mailadres in dat je hebt gebruikt in verband met je aankoop op Sinful.nl. Je e-mailadres zal nooit zichtbaar zijn bij de productrecensie(s) die je indient.

We behouden ons het recht voor om recensies te verwijderen als ze niet voldoen aan de bovengenoemde vereisten.


Klachten indienen

Klachten over producten of diensten die bij ons zijn gekocht, kunnen bij het Online Geschillen Resolutie Platform van de Europese Commissie worden ingediend. Ook kun je contact opnemen met het lokale kantoor van het Netwerk van Europese Consumenten-Centra (ECC-net), dat je hier kunt vinden. Je kunt je klacht indienen via http://ec.europa.eu/odr.

Het Online Geschillen Resolutie Platform van de Europese Commissie kan worden gebruikt om rechtstreeks een online klacht in te dienen. Of neem contact op met een lokaal bureau voor consumentenvoorlichting om advies in te winnen. Dit is vooral relevant wanneer je als consument in een ander EU-land woont.

Klachten worden ingediend via http://ec.europa.eu/odr.

Wanneer je een klacht indient, moet je ons e-mailadres service@sinful.nl invoeren.

Bij een geschil volgt Sinful de uitspraak van de Autoriteit voor Mededinging en Consumentenzaken van de Europese Unie.

De Algemene Voorwaarden werden voor het laatst op 1 april 2022 geactualiseerd.


Standaardherroepingsformulier

(Vul dit formulier alleen in, en stuur het terug, wanneer je je recht wilt uitoefenen om je bestelling te annuleren)

naar:

Mcompany @Salesupply Returns
Sourethweg 5-E
6422 PC Heerlen

E-mail: service@sinful.nl

Ik verklaar hierbij dat ik in verband met mijn overeenkomst voor de volgende producten/diensten mijn herroepingsrecht wil uitoefenen:

__________________________________________________________________________________

Besteld op: ______________________________ Ontvangen op: _______________________________

Naam consument: ______________________________________________________________________

Adres consument: ____________________________________________________________________

Handtekening consument: _________________________________________ Datum: _________________

(alleen wanneer de inhoud van het formulier op papier wordt gecommuniceerd)

Welke cookies verzamelt Sinful?

Cookiebeleid

Wat we verzamelen
We verzamelen, bewaren en verwerken doorlopend informatie van alle bezoeken aan Sinful.nl. We doen dit om verschillende redenen. Onder andere 1) om onze klanten een betere ervaring te bieden; 2) voor statistische doeleinden; 3) om de klant de meest relevante producten en aanbiedingen te kunnen doen, en; 4) om misdaad en fraude te voorkomen.


We verzamelen de volgende informatie:

- Naam
- Contactgegevens en e-mailadres
- Demografische informatie zoals postcode
- Aankoopgeschiedenis en informatie op de website

De volledige lijst van cookies die we verzamelen

NAAM COOKIE BESCHRIJVING VAN DE COOKIE
CART De koppeling met je winkelwagen.
CATEGORY_INFO Slaat informatie over de categorie op de pagina op, waardoor pagina's sneller worden weergegeven.
COMPARE De artikelen die je in de lijst ‘Producten vergelijken’ hebt staan.
CURRENCY Je voorkeursvaluta
CUSTOMER Een versleutelde versie van je klant-ID bij de winkel.
CUSTOMER_AUTH Een indicator of je momenteel in de winkel bent ingelogd.
CUSTOMER_INFO Een versleutelde versie van de klantengroep waartoe je behoort.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Slaat het klantsegment-ID op
EXTERNAL_NO_CACHE Een signaal dat aangeeft of caching is uitgeschakeld of niet.
FRONTEND Je sessie-ID op de server.
GUEST-VIEW Hiermee kunnen gasten hun bestellingen bewerken.
LAST_CATEGORY De laatste categorie die je hebt bezocht.
LAST_PRODUCT Het product dat je het laatst hebt bekeken.
NEWMESSAGE Geeft aan of er een nieuw bericht is ontvangen.
NO_CACHE Geeft aan of het gebruik van cache is toegestaan.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Een link naar informatie over je winkelwagen en de geschiedenis van wat je hebt bekeken, in het geval je de website hierom hebt gevraagd.
POLL De ID van eventuele peilingen waarop je onlangs hebt gestemd.
POLLS Informatie betreffende peilingen waarop je hebt gestemd.
RECENTLYCOMPARED De artikelen die je onlangs hebt vergeleken.
STF Informatie over producten die je naar vrienden hebt gemaild.
STORE De winkelweergave of taal die je hebt geselecteerd.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Geeft aan of een klant het gebruik van cookies heeft toegestaan.
VIEWED_PRODUCT_IDS De producten die je onlangs hebt bekeken.
WISHLIST Een versleutelde lijst met producten die aan je verlanglijstje zijn toegevoegd.
WISHLIST_CNT Het aantal artikelen op je verlanglijstje.

Veiligheid
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat al je informatie veilig is. Om ongeoorloofde toegang of publicatie te voorkomen, hebben we fysieke, elektronische en beheermaatregelen genomen om de informatie die we online over jou verzamelen, te beschermen en te beveiligen.

Ons gebruik van cookies
Een cookie is een klein bestandje dat toestemming vraagt om op de harde schijf van je computer te worden geplaatst. Wanneer je akkoord gaat, wordt het bestand toegevoegd en helpt de cookie bij het analyseren van het webverkeer of laat het je weten wanneer je een bepaalde site bezoekt. Cookies stellen de webapplicaties in staat om op jou als individu te reageren. De applicatie kan zijn functies afstemmen op jouw behoeften en op wat je wel of niet leuk vindt, en de informatie over je voorkeuren onthouden.

We gebruiken traffic-log-cookies om te bepalen welke pagina's worden gebruikt. Dit helpt ons bij het analyseren van gegevens op de webpagina’s, en helpt ons onze website te verbeteren om deze af te stemmen op de behoeften van de klant. Wij gebruiken deze informatie voor statistisch gebruik en verwijderen daarom de gegevens uit het systeem.

Over het algemeen helpen cookies ons om jou een betere website te bieden doordat wij hiermee kunnen nagaan welke pagina's je nuttig vindt en welke niet. Een cookie geeft ons op geen enkele manier toegang tot je computer of andere informatie over jou, behalve de gegevens die jij vrijwillig met ons deelt. Je kunt cookies accepteren of weigeren. De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar je kunt desgewenst je browserinstellingen wijzigen om cookies te weigeren. Dit kan ertoe leiden dat je onze website niet volledig kunt gebruiken.
Als je onze cookies op je computer of mobiele telefoon wilt verwijderen, bijvoorbeeld na een bezoek, dan kun je dat zelf doen.

Links naar andere websites
Onze website kan links naar andere websites bevatten. Wanneer je deze links gebruikt om onze website te verlaten, dien je je ervan bewust te zijn dat wij geen controle hebben over die websites. Daarom kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor de privacy en bescherming van de informatie die je verstrekt tijdens het bezoeken van andere websites. Deze websites vallen bovendien niet onder deze privacyverklaring. Wees daarom voorzichtig en kijk naar het geldende persoonsgegevens- en cookiebeleid voor de betreffende website.

Zijn mijn gegevens veilig bij Sinful?

PRIVACYBELEID

1. ALGEMEEN

1.1 SINFUL ApS ('Sinful', 'Sinful.nl', 'onze', 'ons' of 'wij'), is de verwerkingsverantwoordelijke van de persoonlijke informatie die we van je hebben ontvangen. Je vindt onze contactgegevens in paragraaf 7.   

1.2 Dit privacybeleid bevat informatie over het volgende: hoe SINFUL ApS informatie over jou verzamelt en verwerkt, met welk doel we je persoonsgegevens verwerken, hoe we de informatie die we ontvangen beschermen en welke rechten je hebt.

 

2. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELEN WE EN MET WELK DOEL, EN HOE VERWERKEN WE JE PERSOONSGEGEVENS IN OVEREENSTEMMING MET HET TOEPASSELIJK RECHT

2.1 Wanneer je Sinful.nl bezoekt, verzamelt ons systeem automatisch informatie over jou en je gebruik van onze website. De gegevens die door het systeem worden geregistreerd, bevatten informatie over welke browser je gebruikt, naar welke woorden, producten en categorieën je zoekt, je IP-adres, de netwerklocatie van en informatie over jouw computer, mobiel of tablet. Hierdoor kunnen wij je gebruikerservaring en de functies van Sinful.nl verbeteren. Ook gebruiken we de informatie om relevante marketingactiviteiten te kunnen uitvoeren. De rechtsgrondslag voor de verwerking van je gegevens in verband met je bezoek aan onze website vind je in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), artikel 6, gedeelte 1, paragraaf f.

2.2 Wanneer je je voor direct marketing van Sinful.nl aanmeldt, bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina, nieuwsbrief, pushmeldingen etc., registreren we je naam, e-mailadres en andere informatie die je vrijwillig verstrekt in verband met je aanmelding. Dit heeft tot doel ervoor te zorgen dat we je relevante marketing kunnen bieden. De rechtsgrondslag hiervoor is te vinden in de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf a.

2.3 Wanneer je een product bij Sinful.nl koopt of met ons communiceert via onze website, registreren wij de informatie die je zelf verstrekt, bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsmethode, leveringsmethode, IP-adres, en welke producten je hebt gekocht en mogelijk naar ons zijn geretourneerd. Deze informatie wordt geregistreerd, zodat wij de door jou bestelde producten kunnen leveren en om je recht op retourneren en klachten over een product te kunnen beheren en na te komen conform de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf b. Informatie over je aankopen via onze website wordt ook verzameld zodat we kunnen voldoen aan de wettelijke vereisten voor boekhouding en administratie in overeenstemming met de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf c. Wij registreren je IP-adres omdat Sinful.nl belang heeft bij het voorkomen van fraude. De rechtsgrondslag hiervoor is te vinden in de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf f.

2.4 Wanneer je een samenwerkingsovereenkomst met ons aangaat, registreren wij de volgende gegevens: je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, aflevervoorkeuren, IP-adres en de producten die je van ons hebt ontvangen. Het verzamelen en opslaan van deze gegevens heeft tot doel de mogelijke samenwerkingsovereenkomst te evalueren en de door jou gevraagde producten conform de overeenkomst te leveren. De informatie die je aan ons verstrekt, wordt verwerkt om voorafgaand aan het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst conform de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf b, aan je verzoek te kunnen voldoen.

2.5 Wanneer je een vragenlijst invult, registreren wij je naam en e-mailadres, evenals informatie over je seksuele relaties en gezondheid (wanneer de vragenlijst vragen over dergelijke onderwerpen bevat). Een vragenlijst heeft tot doel informatie te verkrijgen voor een specifiek onderzoek. De rechtsgrondslag hiervoor vind je in de AVG, artikel 6, gedeelte 1, paragraaf a, en artikel 9, gedeelte 2, paragraaf a.  

 

3. ONTVANGERS VAN PERSOONSGEGEVENS

3.1 Sinful.nl vertrouwt informatie over je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, bestelnummer en bezorgkeuzes toe aan DHL of een andere vervoerder, die het vervoer en de levering van de artikelen die je bij ons koopt afhandelt. Als je producten koopt die niet in ons magazijn op voorraad zijn, kunnen je gegevens in uitzonderlijke gevallen worden doorgegeven aan de fabrikant, die ervoor zorgt dat het betreffende artikel naar jou wordt verzonden. Dergelijke informatie wordt via Coolrunner tussen Sinful en de vervoerder uitgewisseld. Daarnaast kunnen je gegevens worden doorgegeven aan zakelijke partners, zoals kredietverstrekkers, die ons ondersteunen bij onze zakelijke activiteiten.

3.2 We maken gebruik van externe partners voor zaken als de technische werking, websiteverbeteringen, het verzamelen van toestemming voor het verzenden van nieuwsbrieven, deelname aan wedstrijden, pop-ups, relevante marketing en beoordeling van ons bedrijf en onze producten. Daarom kan informatie over je naam en je e-mailadres ook aan hen worden toevertrouwd.

We geven informatie over je naam en je e-mailadres onder meer door aan de volgende externe partijen waarmee we samenwerken en die binnen de EU zijn gevestigd:

Wisepops
Leadfamly

Sommige van de hierboven genoemde bedrijven hebben de status van gegevensverwerkers, die onder onze specifieke instructies gegevens verwerken waarvoor wij wettelijk verantwoordelijk zijn. Alle externe partners die namens ons persoonsgegevens verwerken, hebben schriftelijke gegevensverwerkingsovereenkomsten met ons ondertekend waarin zij aan strikte geheimhouding zijn onderworpen. Geen van onze externe partners mag jouw persoonsgegevens voor enig ander doel gebruiken dan voor de uitvoering van de overeenkomst die zij met ons hebben ondertekend.

Sommige van onze externe gegevensverwerkers, bijv. Google Analytics van Google LLC, Klaviyo Inc., Magento Inc., Zendesk Inc. en Microsoft Corporation, zijn buiten de EU gevestigd, d.w.z. in de Verenigde Staten. De overdracht van persoonsgegevens naar onze gegevensverwerkers in derde landen wordt gewaarborgd door geldige overdrachtsgarantie,s die worden geboden door de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie.

 

4. JOUW RECHTEN

4.1 Voor maximale transparantie wat betreft onze verwerking van je persoonsgegevens, moeten wij jou, als verwerkingsverantwoordelijke, informeren over je rechten.

4.2 Recht van inzage

4.2.1 Je hebt altijd het recht op inzage in de gegevens die wij over jou bewaren, voor welke doeleinden je gegevens dienen, welke categorieën persoonsgegevens wij over je bewaren, wie de gegevens ontvangt en verwerkt en waar onze gegevens over jou worden verzameld.  

4.2.2 Je hebt het recht om een kopie van je persoonsgegevens die wij hebben geregistreerd en verwerkt, naar je e-mailadres te laten sturen. Wil je een exemplaar ontvangen? Stuur dan een schriftelijk verzoek aan onze Klantenservice via service@sinful.nl. Wij sturen alleen persoonsgegevens die direct betrekking hebben op het e-mailadres van waaruit het verzoek is gedaan. Met andere woorden: je kunt geen informatie opvragen met betrekking tot een ander e-mailadres, dan het e-mailadres dat je gebruikt om contact met ons op te nemen.

4.3 Recht op rectificatie

4.3.1 Je hebt het recht om onjuiste persoonsgegevens over jezelf door ons te laten corrigeren, zodat we geen onjuiste informatie over je gebruiken wanneer je de diensten van het bedrijf gebruikt. Als je merkt dat de informatie die we over je hebben onjuist is, kun je ons dat laten weten via een e-mail aan onze Klantenservice, zodat we de fout kunnen corrigeren.

4.4 Recht op wissen

4.4.1 In bepaalde gevallen heb je het recht om je persoonsgegevens geheel of gedeeltelijk door ons te laten wissen. Dit geldt bijvoorbeeld voor gevallen waarin je je toestemming intrekt en we geen rechtsgrondslag hebben om je gegevens verder te verwerken. Als het nodig is om door te gaan met de verwerking van je persoonsgegevens, zijn we niet verplicht om de gegevens die we over je hebben te wissen. Dit betreft gevallen waarin we onze wettelijke verplichtingen moeten nakomen, zodat juridische claims kunnen worden vastgesteld, opgelegd of gerechtvaardigd in verband met politieonderzoeken.

Persoonsgegevens kunnen alleen achteraf worden gewist. Houd er rekening mee dat als je verzoekt om je gegevens te laten wissen, er opnieuw gegevens over je worden verzameld wanneer je besluit om in de toekomst gebruik te maken van de diensten van ons bedrijf.

4.5 Recht op beperking van de verwerking

4.5.1 In bepaalde gevallen heb je het recht om de verwerking van je persoonsgegevens te beperken, als je van mening bent dat de gegevens die wij over je verwerken onjuist zijn.

4.6 Recht op gegevensportabiliteit

4.6.1 In bepaalde gevallen heb je het recht een machinaal leesbare kopie te ontvangen van de persoonsgegevens die je ons zelf hebt verstrekt, en heb je het recht om jouw persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.

4.7 Recht van bezwaar

4.7.1 Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van je persoonsgegevens voor direct-marketingdoeleinden, zoals de profilering, segmentatie en analyse die wij uitvoeren om onze communicatie en marketing op jou te kunnen afstemmen

4.7.2 Je hebt het recht om, om redenen die verband houden met je persoonlijke situatie, bezwaar te maken tegen onze verwerking van je persoonsgegevens die wij uitvoeren op basis van ons gerechtvaardigd belang cf. gedeelte 2.1 en 2.3.

4.8 Recht om toestemming in te trekken

4.8.1 Je hebt het recht om je toestemming voor direct marketing, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, in te trekken. Als je je toestemming wilt intrekken, kun je schrijven naar service@sinful.nl cf. gedeelte 4.2.2.

4.9 Recht om een klacht in te dienen

4.9.1 Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

5. WISSEN VAN PERSOONSGEGEVENS

5.1 Verzamelde informatie over je gebruik van Sinful.nl, cf. gedeelten 2.1 en 2.2, wordt na een totale periode van 2 jaar gewist of is alleen in geanonimiseerde vorm beschikbaar, zodat de informatie niet naar jou kan worden herleid. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat je gedurende deze periode geen interactie hebt gehad met de diensten van ons bedrijf. Dat wil zeggen dat je onze website niet hebt bezocht, geen aankopen op onze website hebt gedaan, niet hebt deelgenomen aan onze wedstrijden, en onze e-mails, advertenties, pop-ups, etc. niet hebt gelezen of erop hebt geklikt.   

5.2 De persoonsgegevens die we hebben verzameld in verband met je aanmelding voor onze nieuwsbrief, worden gewist binnen 2 jaar nadat we onze laatste nieuwsbrief naar je hebben verzonden. Het intrekken van je toestemming is een voorwaarde voor het wissen.  

5.3 In het algemeen worden de persoonsgegevens die wij hebben verzameld in verband met je aankoop bij Sinful.nl 5 jaar na het einde van het kalenderjaar waarin je de aankoop hebt gedaan, gewist of geanonimiseerd, zodat ze niet naar jou kunnen worden herleid. De gegevens kunnen echter voor een langere periode worden bewaard als wij menen dat we een legitieme reden hebben om ze te bewaren.

5.4 De financiële gegevens van het bedrijf worden gedurende 7 jaar tot het einde van een fiscaal jaar bewaard in overeenstemming met de wettelijke vereisten van de Deense wetgeving betreffende boekhouding.

5.5 De persoonsgegevens die wij hebben verzameld naar aanleiding van je interactie met onze klantendienst, worden gewist na een totale periode van 3 jaar nadat je voor het laatst contact met ons hebt opgenomen.

5.6  De gegevens die wij in verband met samenwerkingsovereenkomsten hebben verzameld, worden binnen 2 jaar na onze laatste interactie met jou gewist. Indien wij een verzoek om sponsoring hebben ontvangen waarmee niet is ingestemd, worden de desbetreffende gegevens onmiddellijk gewist.

5.7 De gegevens die we hebben verzameld in verband met een vragenlijst, worden gewist zodra de enquêteperiode voorbij is. Informatie wordt alleen in anonieme staat gepubliceerd, tenzij de respondent instemt met de openbaarmaking van zijn of haar informatie. In dat geval wordt de informatie gewist zodra de vragenlijst niet meer relevant is. 

 

6. VEILIGHEID

6.1 SINFUL ApS heeft alle aanbevolen technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om onopzettelijke of onwettige vernietiging, verlies, wijziging, verslechtering, misbruik, ongeoorloofde openbaarmaking van, of toegang tot je persoonlijke informatie te voorkomen.

6.2 Alleen werknemers met een legitieme reden om inzage in je gegevens te krijgen om hun taken uit te voeren, hebben toegang tot je persoonsgegevens.  

 

7. CONTACTGEGEVENS

7.1 SINFUL ApS is verwerkingsverantwoordelijke van de persoonsgegevens die via onze website worden verzameld.

7.2 Als je gebruik wilt maken van een of meerdere van je rechten zoals beschreven in paragraaf 4, of als je vragen of opmerkingen hebt over het privacybeleid van ons bedrijf, kun je contact opnemen met:

 

SINFUL ApS
Sourethweg 5-E
6422 PC Heerlen

E-mail: service@sinful.nl

Telefoonnummer: 085 107 1141

 

8. WIJZIGINGEN IN HET PRIVACYBELEID

8.1 Als we wijzigingen aanbrengen in het privacybeleid van ons bedrijf, word je hierover bij een volgend bezoek aan onze website geïnformeerd.  

 

9. VERSIES

9.1 Dit is versie 4 van het privacybeleid van SINFUL ApS d.d. 10 juni 2021.

Zijn e-mails van Sinful versleuteld?

Versleuteling van e-mails

In overeenstemming met de AVG-vereisten die vanaf 1 januari 2019 van kracht zijn, worden e-mails van Sinful die gevoelige persoonsgegevens bevatten, versleuteld met TLS-versie 1.2 of nieuwer.

Om je versleutelde e-mails te kunnen sturen moet je e-mailprovider ook TLS 1.2 of nieuwer ondersteunen. Als dit niet het geval is kunnen we orderbevestigingen en dergelijke niet rechtstreeks naar je e-mailadres sturen.

Daarom wordt automatisch de volgende procedure gestart wanneer je bij ons een bestelling plaatst:

- Ons systeem controleert of je e-mailserver e-mails ondersteunt die zijn versleuteld met TLS 1.2.
- Als je e-mailserver TLS 1.2 ondersteunt, wordt je orderbevestiging automatisch rechtstreeks naar je inbox verzonden.
- Als je e-mailserver TLS 1.2 niet ondersteunt, voorkomt ons systeem automatisch dat de orderbevestiging naar je e-mailadres wordt verzonden. In plaats daarvan wordt een van de volgende verzonden:

- Als je je telefoonnummer bij de bestelling hebt aangegeven, sturen we je een e-mail met een link die je kunt bezoeken. Daarna ontvang je een sms van Mcompany met een verificatiecode die je moet invoeren om toegang te krijgen tot je orderbevestiging.
- Als je je telefoonnummer niet bij de bestelling hebt ingevoerd, sturen we je een e-mail met onze contactgegevens zodat je contact met ons kunt opnemen en toegang kunt krijgen tot je orderbevestiging.

Omdat orderbevestigingen per definitie gevoelige persoonsgegevens bevatten, zijn wij verplicht om hun inhoud te beveiligen met encryptie. Voor je eigen veiligheid raden we je daarom aan ervoor te zorgen dat je e-mailprovider e-mails ondersteunt die zijn versleuteld met TLS 1.2 of nieuwer.

De meest gebruikte e-mailproviders, zoals Gmail, Microsoft Outlook (incl. Hotmail en Live) en Yahoo, ondersteunen allemaal TLS 1.2 of nieuwer. Als je een van deze gebruikt zul je daarom geen probleem hebben met het ontvangen van versleutelde e-mails en orderbevestigingen van Sinful.

Je kunt meer lezen over de bescherming van persoonsgegevens in het Privacybeleid van Sinful.

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Menu

Contact met de klantenservice

Tel. 0330 808 5261

Open tot 21.00 uur

service@sinful.nl